Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp, vil ikke svare på om stortingsgruppen til Frp har trukket noen konklusjon om hvorvidt de fortsatt vil støtte Raja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Frps parlamentariske leder svarer ikke på om partiet vil fjerne Abid Raja som Stortingets visepresident, men TV 2 erfarer at partiet ikke ser seg tjent med det.

Mandag kveld holdt Frp gruppemøte på Stortinget. Det var i forkant klart at Per-Willy Amundsen på møtet ville foreslå å ta fra Abid Raja (V) vervet som Stortingets visepresident.

Ifølge Amundsen er Raja uskikket til å fortsette fordi han gjennom «gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering».

Vil ikke si
Etter møtet vil ikke parlamentarisk leder Hans Andreas Limi si om de støtter Amundsens forslag, skriver VG. I forkant av gruppemøtet hadde imidlertid forslaget møtt motstand både i eget parti, Venstre og Arbeiderpartiet.

– Lang og god diskusjon hvor mange deltok, så får vi se hva morgendagen bringer, skriver parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, i en tekstmelding til NTB mandag kveld.

Han opplyser at det ikke var noen avstemning over forslaget på gruppemøtet.

Fullmakt
Etter det TV 2 erfarer har stortingsgruppa gitt Limi fullmakt om å håndtere saken videre. Ifølge kanalen ser Frp seg imidlertid ikke tjent med å gå høyt på banen og kreve at Venstrepolitikeren mister plassen som visepresident.

Tirsdag 1. oktober trer Stortinget sammen etter ferien, hvorpå presidenter og sekretærer velges. Etter mandagens gruppemøte er det fremdeles uklart om Frp vil stemme for, eller blankt.

Abid Raja er den første representanten Venstre har hatt i presidentskapet på 48 år, og han ble valgt inn i 2017.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂