Abid Raja «raser» mot Ap, han mener partiet har startet et kappløp med Frp om å bli strengest på innvandring.

Venstre befinner seg plutselig i en skvis; partiet sitter i regjering med Frp og Sylvi Listhaug – og presses utenfra av et Ap som er i ferd med å reorientere seg i innvandrings- og intergreringspolitikken.

I går ba Ap Frp om garantier for fortsatt streng innvandringspolitikk. Det gjør Raja og Venstre rasende.

– Jeg er skuffet og rystet over Arbeiderpartiet. Lavmålet kom da de ba Fremskrittspartiet om garantier for at Venstre i regjering ikke skal føre til noen oppmyking. Ap tar nå på seg sine mest mørkeblå klær i innvandrings- og integreringsdebatten, sier Raja til VG.

Raja sier at han fikk sjokk da Masud Gharahkhani, Aps nye innvandrings-talsmann sa i Stortinget onsdag at flyktningpolitikken er blitt liberalisert med ny regjering.

Gharahkhani stilte i går følgende spørsmål til Hans Andreas Limi, Frps parlamentariske leder:

«Kan Fremskrittspartiets parlamentariske leder garantere at det ikke blir liberalisering på innvandringsfeltet med Venstre inn i regjering?»

Ifølge Abid Raja er dette helt nye toner fra Ap:

– De tigger Fremskrittspartiet om garantier mot Venstre-politikk. Ap krever faktisk at det ikke kommer noen form for liberalisering eller solidaritet med mennesker i nød og som trenger et trygt oppholdssted, sier Venstre-politikeren.

Raja bør kanskje heller ikke se helt bort fra at Arbeiderpartiets utspill kan være ren taktikk. Ap ser en gylden mulighet til å drive splitt og hersk overfor en regjering som nå omfatter både Frp og Venstre – to partier som ikke er helt på linje i innvandrings- og integreringspolitikken.

Interessant nok peker Raja på at Ap hittil har hatt sterk støtte blant «etniske minoriteter»: «Partiet har hatt høy oppslutning hos etniske minoriteter i Norge. Men fra å ha vært dialogens mann, ønsker Jonas Gahr Støre og Ap nå å konkurrere med Frp om å være strengest.»

Venstre-politikeren peker på at Støre kaller den nye regjeringen «blåblåblå», men sier at han nå tar på seg «de aller mørkeste klærne i innvandringspolitikken».

Abid Raja, som ikke er kjent for å spare på konfekten, kaller det «uverdig», «ubegripelig» og «trist».

Raja får stålsette seg. Det han nå reagerer så sterkt på, er bare forpostfektninger til det som kommer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂