Advokat og Venstrepolitiker Abid Q. Raja – som selv har vært med på å utarbeide partiets nye innvandringspolitikk – stemte mot Venstres nye innvandrings- og integreringspolitikk. Da Rajas forslag om å stille krav om språkbeherskelse og samfunnsforståelse til innvandrere som vil bli norske statsborgere falt, ville ikke Raja lenger støtte sitt eget partis innvandrings- og integreringspolitikk.

Raja avviser at det er aktuelt å bryte med Venstre, men han vurderer nå å sende forslagene sine til andre partier:

– Hvilke partier?

Jeg har jo min gode venn Støre på mail-lista allerede.

Udramatisk

Nyvalgt nestleder Helge Solum Larsen er blant flertallet som er uenig med Abid Raja. Han avviser at det vil være vanskelig for Venstre å overbevise nye velgere om at partiets liberale innvandringspolitikk er riktig når ikke partiets mest profilerte innvandringspolitiker støtter den.

Partifellen Raja kaller imidlertid innvandringspolitikken Venstre har vedtatt for «visvas»:

– Det blir litt for mye koseprat for meg. Det er fint å si at innvandring er bra, men så må det komme noen krav også. Det har vi ikke lykkes med i dag, sier Raja. At kravet om en obligatorisk statsborgerskapstest med fokus på rettigheter, verdier og demokrati falt, opprører ham i særlig grad.

Men han er også sterkt skeptisk til at landsmøtet har vedtatt alltid å følge FNs anbefalinger i flyktningpolitikken.

– Vi gir jo fra oss suverenitet ved å gå inn på dette. FN kommer med anbefalinger, de skal vi selvsagt vurdere, men vi skal selv ta avgjørelsen til syvende og sist.

Det faller også juristen og Europa-vennen Raja tungt for brystet at landsmøtet ikke vedtok hans forslag om å styrke samarbeidet med Schengenlandene.

Aftenbladet: Stemte mot partiets innvandringspolitikk

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂