– En vitamininnsprøyting for oss. Frp skal fortsette å være tydelige både i innvandringspolitikken og på andre samfunnsområder, sier Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Oppslutningen om Fremskrittspartiet stiger kraftig etter krangelen med Abid Raja og Venstre, som på sin side taper i oppslutning.

Frp er det partiet som går mest frem på Sentios stortingsmåling for Nettavisen og Amedia i september. Partiet oppnår 12,4 prosent, frem 3,5 prosentpoeng fra august.

Administrerende direktør Arve Østgaard i Sentio tror det henger sammen med Rajas «brun propaganda»-bekyldninger:

– Dette passer jo ikke inn i trenden fra valget, så jeg tror dette har noe med de siste dagers drama å gjøre.

Frp-leder Siv Jensen er godt fornøyd med målingen.

– Dette er en hyggelig tilbakemelding fra velgerne og en god vitamininnsprøyting for oss. Frp skal fortsette å være tydelige både i innvandringspolitikken og på andre samfunnsområder, sier Jensen til Nettavisen.

Venstre rykker tilbake med 0,7 prosentpoeng til tre prosent. I kommunevalget fikk Venstre 3,9 prosent.

Venstres parlamentariske leder Terje Breivik tror «en del konfliktsaker knyttet til Venstre i media i tiden etter valget» kan ha påvirket målingen.

Samtidig synker Arbeiderpartiet med hele 4,7 prosentpoeng ned til 22,6.

Senterpartiet, derimot, noterer tidenes beste resultat på en Sentio-måling: 16,8 (+2,4).

Målingen, der 1000 personer er spurt hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen, er tatt opp i den første uka etter kommunevalget, der Frp fikk en oppslutning på 8,2 prosent. De siste telefonene ble tatt mandag kveld.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂