Frp leder Siv Jensen forsøkte å oppildne Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen i september, men Fremskrittspartiet fortsetter å synke på meningsmålingene. Foto: Vidar Ruud / NTB

I en fersk meningsmåling går MDG fram, mens Frp bare får 8,4 prosent oppslutning ett år etter de valgte å forlate regjeringen.

Dermed faller de ytterligere fra den dårlige desembermålingen på 8,8 prosent, skriver Nettavisen. Den månedlige målingen som Sentio gjennomfører for avisen, viser at Frp dermed ville gått fra 27 til 16 representanter på Stortinget dersom det var valg i dag.

Til sammenligning fikk Frp en boost da de gikk ut av regjering i januar i fjor og hadde 14,6 prosent oppslutning i februarmålingen.

Miljøpartiet De Grønne har størst vekst i målingen og går fram 2,6 prosentpoeng til 6,5 prosent. Med denne oppslutningen ville MDG gått fra en eneste representant på Stortinget til 12.

Fremgangen skyldes nok i stor grad at klima og miljø kom på dagsorden igjen i forrige uke, etter at regjeringen la fram sin klimamelding, ifølge Martin Stubban hos Sentio.

– Igjen ser vi at MDGs oppslutning er svært avhengig av at klima- og miljøsaken er på medienes dagsorden, sier Stubban.

Høyre er Norges største parti med 23 prosent etterfulgt av Ap på 21,3 prosent og Sp på 19,6 prosent i målingen.

Resultater for alle partier (endring fra desembermålingen i parentes): Ap 21,3 (-1,2), Frp 8,4 (-0,5), H 23,0 (-3,5), KrF 2,9 (-0,5), Rødt 3,3 (-0,6), Sp 19,6 (+1,2), SV 7,8 (+0,8), V 2,6 (-0,2), MDG 6,5 (+2,6), Andre 4,6 (+2,0)

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.