Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Rødt er inne med én representant på Stortinget i en fersk valgmåling fra Akershus. Samtidig spøker det for Abid Raja (V) sin plass.

Venstre er nemlig 2,2 prosentpoeng ned fra stortingsvalget i 2017 og ligger nå på 4,3 prosent. Det kommer fram i NRKs siste valgmåling for Akershus før stortingsvalget.

Dersom Akershus Venstre mister oppslutning, kan nåværende kulturminister Abid Raja miste plassen sin på Stortinget. Venstre har kun én representant på Stortinget fra Akershus i dag.

– Partiet skal ikke falle mye mer i oppslutning før Abid Raja sin plass er i spill. Akershus er jo Venstres nest beste krets bak Oslo og et av fylkene hvor Venstre forventer stortingsplass, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen til NRK.

Samtidig er Rødt inne med én representant fra Akershus på Stortinget. De er opp 2,1 prosentpoeng fra valget i 2017 og ligger nå på 4 prosent oppslutning.

Høyre er på toppen med 35,2 prosent oppslutning i Akershus. Det er 4,2 prosentpoeng bedre enn i stortingsvalget i 2017. Arbeiderpartiet, som er Akershus’ nest største parti, følger bak med 21,5 prosent. Det er 4,8 prosentpoeng ned fra stortingsvalget i 2017, da partiet hadde 26,3 prosent i Akershus.

Senterpartiet ser ut til å få inn to representanter og har 9,3 prosent, mens Frp faller 4,2 prosentpoeng og ligger nå på 10,9 prosent. KrF er ned 1,8 prosentpoeng til 0,5 prosent, mens SV er opp 2 prosentpoeng og er nå på 7,3 prosent.

MDG er opp 0,7 prosentpoeng og ligger nå på 4,4 prosent.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.