Dagsavisens Oslo-redaktør forteller leserne at hun aldri har følt seg så trygg noe sted som på Bogerud.

En ungdomsgjeng henger utenfor t-banestasjonen på Bogerud en sommerkveld. Visstnok blir en machete vist fram, en politipatrulje kommer til stedet – og dermed braker det løs. De unge mennene nekter å rette seg etter politiets instrukser, de går sågar til angrep på politiet. Til slutt er hele 17 patruljer på stedet.

Men våre journalister, der brorparten nå stemmer Rødt, MDG og SV ifølge undersøkelser, stoler selvsagt ikke på politiet. Det er de unge mennenes versjon som gjelder for dem, og alle legger seg godt i selen for å få fram hvor voldelig og frambusende politibetjentene er – og hvor uskyldige de stakkars unge mennene, med innvandrerbakgrunn ifølge politiet selv, er. Både en rapper, som ikke var til stede, og en av de yngre mennene får bred spalteplass både i aviser og statskanalen NRK. Ingen stiller spørsmål ved hvem de unge var og hvilket miljø disse kan være tilknyttet, nei, hør – hør, dette er skikkelige og gjennomsnitlige Bogerud-ungdommer som henger ute, slik «vi nordmenn går på cafe».

Nå har også Oslo-redaktøren i Dagsavisen hengt seg på. Hun bor nemlig på Bogerud, innflyttet fra Oslos vestkant. Hun har ifølge seg selv aldri følt seg så trygg noe sted som på Bogerud.

«Mandag i forrige uke var det kaotisk på Bogerud t-banestasjon. Det er få som vet hva som skjedde. Det vi vet er at politiet rykket ut med et voldsomt trykk mot ungdommer etter at de hadde fått melding om slåssing. Noen hadde sett en kniv. Så eskalerte situasjonen. Den ble gjengitt også her i Dagsavisen som et slagsmål. Videoer er spredt, og skyld er plassert både hos politiet og ungdommene.»

Dette kom som et sjokk på redaktør Bente Rognan Gravklev, for Bogerud er en litt søvnig, rolig og barnevennlig forstad til Oslo, skal vi tro henne. «Som utvandrer fra Oslo Vest har jeg aldri følt meg så trygg noe annet sted.»

Visstnok har Christian Tybring-Gjedde tatt med seg et NRK-team til Bogerud for å snakke med beboere på t-banen tirsdag morgen. Dette provoserer redaktøren voldsomt. Det er nemlig dette som er farlig, skriver hun og minner leserne blant om Sylvi Listhaugs Sverige-besøk (til Rinkeby).

Det er dette «Frp-stuntet» som gjør mest vondt for redaktør Gravklev. Hun blir sint på Tybring-Gjedde som reiser fra Frogner og forteller henne at nabolaget hennes ikke er trygt – men hun innrømmer; også urolig. Hun vil så veldig gjerne bevise at det ikke er farlig på Bogerud, men hvordan vil det se ut når sønnen hennes blir ungdom? Men det er ikke selve hendelsen som har sådd disse tankene hos henne; det er politiet som kom til stedet og Tybring-Gjedde. De ødela drømmen om Bogerud som verdens tryggeste sted på jord.

I natt fikk for øvrig politiet i Oslo flere meldinger om høye smell, som kunne være skudd på Bogerud. Flere biler ble sett kjørende fra stedet like etterpå. «Vi har vært i området med en rekke patruljer, men har ikke funnet noen som er skadet, eller andre spor etter skyting», skriver Oslo-politiet på twitter.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.