Sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen. Avisen hans lopper deg for 33 millioner. Hvert år.

Dagsavisen lyver om kriminaliteten i Oslo. Men avisen – som mottar 33 millioner i statsstøtte årlig – anklager statsråd Sylvi Listhaug for løgn og «stygt spill».

Listhaug driver med «kalkulert kynisme på et nivå som ikke er sett før i norsk politikk», skriver Dagsavisen på lederplass fredag: Listhaugs stygge spill

Frps nestleder Sylvi Listhaug mener byrådsleder Raymond Johansen «unnskylder kriminelle og angriper politiet», skrev Dagsavisen. «Det er drøyt. Det er grovt. Det er en løgn.» fortsatte avisen

Dagsavisen (33 millioner) hisser seg opp over at Frp «for andre gang denne uka» hadde tatt turen til Bogerud, «en helt normal drabantby i Oslo. En fredelig bydel som i slutten av juli opplevde en dramatisk episode som involverte ungdom og politi. Saksforløpet er ennå ikke kartlagt. Statsråden fulgte i fotsporene til Christian Tybring-Gjedde som også hadde fått øynene opp for den billige politiske muligheten som hadde åpenbart seg på Bogerud.»

Dagsavisen (33 millioner) registrerer at Dagbladet «slipper Listhaug til med kronikk og intervju om en «alarmerende utvikling» i Oslo», og om en venstreside «med politifiendtlige holdninger», som «unnskylder brutale kriminelle som voldtar, raner, stjeler og som gjør det utrygt for lovlydige borgere». Hun kaller sine politiske motstandere «de kriminelles gode hjelpere».

«Det er så man knapt tror det man leser», skriver Dagsavisens lederskribent (33 millioner), som mener det er «kalkulert kynisme på et nivå som ikke er sett før i norsk politikk».

Dagsavisen (33 millioner) er opptatt av at antall anmeldelser i Oslo er redusert med 25 prosent siden 2013.

Det er vanskelig å forstå at Dagsavisen (33 millioner) ikke forstår bedre enn dette. Ved å fokusere på antall anmeldelser tåkelegger avisen kriminalitetsbildet i Oslo. Det som er klart er at totalt antall anmeldelser har gått ned, men ser man på det episoden på Bogerud faktisk dreide seg om, vold og trusler om vold, er det ingen nedgang. Tvertimot.

Anmeldelser for alle typer vold i Oslo har økt med 28 prosent siden 2009, og 10 prosent siden 2013, viste nye tall fra Oslo-politiet publisert så sent som i juni. (Document)

I november var det en rekke voldsepisoder mot politiet i Oslo, og bak volden stod ungdom helt ned i 14-årsalderen.

– Mine tillitsvalgte rapporterer at det er et økende problem at ungdom fra 18 år og nedover tyr til vold mot politiet, sier leder Kristin Aga i Oslo Politiforening til Dagbladet.

Hun viste blant annet til et tilfelle hvor en kvinnelig politibetjent ble tatt kvelertak på da hun forsøkte å stanse en slåsskamp mellom elever på Lambertseter ungdomsskole.

– Når en 14-åring tar kvelertak på politiet bør det være et signal på at hele samfunnet bør stoppe opp og gjøre noen refleksjoner. Da er terskelen brutt, og det hjelper ikke lenger å forebygge, mener Aga.

I mai ble den årlige Salto-rapporten, som viser utviklingen i barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo, lagt frem.

Den viste blant annet at det aldri tidligere var registrert så mange unge kriminelle gjengangere.

Den viste også at det siden 2013 har vært en økning i fysisk vold blant barn og unge under 18 år. Økningen har vært spesielt stor de siste tre årene, meldte Aftenposten.

Siden 2011 er antallet tilfeller av fysisk vold nesten doblet. Unge gjengangere er ofte innblandet ved voldshendelser. De er registrert med over halvparten av hendelsene i aldersgruppen. I tillegg er de registrert i mange av voldsepisodene med flere gjerningspersoner.

Rapporten viste også at lovbrudd stadig oftere begås mot offentlig tjenestemann, i størst grad mot politiet, som utsettes for «vold, trusler, hindring eller forulemping».

I rapporten vises til et eksempel hvor en ungdom kaster en flaske på en politibil og knuser en rute på bilen.

«To politibetjenter kommer ut av politibilen og anholder ungdommen som kastet flasken. De fleste ungdommene holder seg unna, men tre ungdommer roper skjellsord mot politibetjentene og én velger å forsøke å dra kameraten sin løs fra politiet».

Da sparker den ene ungdommen en av politibetjentene i kneet og spytter den andre betjenten i ansiktet. Ungdommen sier så at han skal komme hjem til dem og «ta» familien deres.

Dette ønsker ikke Dagsavisen (33 millioner) å snakke om.

Avisen mener Sylvi Listhaug «karikerer det som er det voksne og ansvarlige perspektivet på problemene i Oslo: At storsamfunnet også må se på de grunnleggende sosiale faktorene, og søke å forstå komplekse utfordringer.»

Dagsavisen ønsker seg mer «sosionomisering», som statsminister Solberg i et anfall av klarsynthet så presist kalt det.

Dagsavisen mener at av avisen har et «voksent og ansvarlig» perspektiv på problemene i Oslo, og at Listhaugs angrep «nærmest et overgrep i sin usaklighet».

Når  ble det voksent og ansvarlig å feie problemene under teppet, Dagsavisen? Når ble det «saklig» å late som om Oslos problemer med vold minsker?

33 millioner av dine og mine skattekroner bidrar til å opprettholde Dagsavisens løgner.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!