Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni.

Og det er bare de sakene politiet har valgt å tvitre om, skriver Aftenposten.

Den siste tiden har det vært en rekke alvorlige episoder der spesielt ungdommer har dratt fram en kniv eller andre typer våpen. I forrige uke ble en 18 år gammel mann fengslet etter en knivstikking utenfor Stovner senter. Offeret, en annen ungdom, ble alvorlig skadd.

Denne uken skjedde nok et knivangrep i Groruddalen. To menn ble knivstukket i nærheten av Furuset senter. Tirsdag kveld ble en mann i 30-årene kjørt til sykehus med livstruende skader etter å ha blitt knivstukket i Vaterlandsparken ved Grønland i Oslo.

Statistikk fra Oslo kommune og Oslo politidistrikt , viser at det var en økning i antallet unge som ble anmeldt for bæring av kniv og andre våpen fra 2015 til 2021. 2020 var toppåret i perioden, da det var i alt 203 anmeldelser av unge mellom 10 og 22 år for bæring av kniv og andre våpen, mens det i fjor var 171 anmeldelser i denne aldersgruppen.

I rapporten presiseres det likevel at økningen i antall anmeldelser antas å ha sammenheng med endret kontrollpraksis hos politiet.

Byrådsleder Raymond Johansen sa tirsdag til VG at han er bekymret for utviklingen av knivbruk i Oslo.

– Det er et problem at enkelte gutter tar med seg kniven på innerlommen. Det er en del av påkledningen, og man er villig til å bruke den. Og det er ikke for å spikke pinner til pølsegrilling, for å si det slik, sa Johansen til VG.

I en rapport fra Oslo politidistrikt om unge kriminelle, kom det fram nesten 20 prosent var blitt tatt for å bære kniv eller andre typer våpen. Blant dem som begår mye kriminalitet, såkalte gjengangere, er det enda flere. Der hadde halvparten blitt anmeldt for å gå med kniv eller andre våpen. De siste tre årene har politiet øst i Oslo registrert over 75 saker med unge under 15 år som har truet med kniv.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.