Theresa May er blitt sur og synes hun har rett til å forsure tilværelsen for andre.

I et teaterstykke av Tennesse Williams er det en sekk som alle går og sparker i etter behov når de er frustrerte. Donald Trump er blitt en slik sekk. Men akkurat som i stykket: De som sparker, sier samtidig noe som seg selv.

At NRK og NTB sparker så si hver dag, er ikke noe nytt. De dilter bare etter CNN, New York Times og Washington Post. Men ikke kall det journalistikk. Finn på et annet ord. Det motsatte av Opplysning!

Politikere skal styre. Myndigheter skal ivareta et lands interesser. Når de ikke gjør det sier det noe om at regjeringene er blitt skrullete. Theresa May er tydelig frustrert over at Trump fikk rett: Hun har håndtert Brexit «foolish».

Hun har omgitt seg med mennesker som er anti-Trump i den grad at de gjort Storbritannia delaktig i sammensvergelsen mot Trump. May har derfor mye å tape på at sannheten kommer for en dag. Kanskje det er noe av bakgrunnen for at også hun måtte hive seg på kritikken av Trump for at han luftet muligheten for at noe av de mest radikale Demokratene tok turen til hjemlandene og ordnet opp der, før de kritiserte USA.

Tweetene var standard Trump: Si noe som får motstanderne til å miste selvbesinnelsen. De radikale Demokratene har begynt å gå løs på hverandre. De var takknemlige for å kunne samle seg mot Trump. Men det eneste ordet de klarer å ytre er «rasist». Det er omtrent like virkningsfullt som å tisse på seg når det er kaldt. Alexandria Ocasio-Cortez har akkurat kalt Nancy Pelosi en rasist, det samme har hennes stabsjef. Joe Biden fikk stemplet i panna og falt ned på kne.

Politikken på venstresiden i USA begynner å ligne på et galehus, og May synes hun måtte slenge seg på.

– Hennes syn er at ordbruken rettet mot disse kvinnene var totalt uakseptabel, sier en talsmann for May.

Hun er sur fordi Trump tuppet hennes ambassadør Kim Darroch ut og kalte ham pompøs. Man kan ikke gjøre en jobb i Washingon og være uønsket. Boris Johnson var ikke så dum at han skrev ut en blancosjekk til en diplomat som lar sine personlige antipatier styre jobben.

Men disse antipatiene dele av Mays regjering. Hun og hennes embetsverk og etterretning har aktivt arbeidet for å undergrave Trump. Den nye lekkasjen som ble kjent søndag viste at Darroch kalte oppsigelsen av Iran-avtalen for «diplomatisk vandalisme». Darroch sa ambassaden hadde spurt hva Trump aktet å gjøre etter å ha sagt opp avtalen, men ingen i Det hvite hus hadde klart å svare.

Dette er ren bakvasking. Trump har forklart i mange sammenhenger strategien bak: En allianse med sunni-statene mot Irans hegemoniplaner og for Israel.

Darrochs rapportering avslører svakheten ved Trump-galskapen: Den faglige dømmekraften er varig svekket.

Det gikk så langt at Darroch gikk god for eks-agenten Christopher Steele som forfattet drittpakken om Trump, som var betalt av Demokratens nasjonale komite, DNC  og FBI. Det kom en forespørsel fra amerikanerne om Steele var til å stole på, og Darroch svarte ja.

Darroch er også pro-EU.

Tegningen er klar og den forklarer hvorfor May aldri klarte å forhandle frem en Brexit-avtale.