Utenriksminister Jeremy Hunt kaller Trump respektløs fordi han ikke vil ha noe med en ambassadør å gjøre som kaller ham uskikket til jobben. Det sier noe om utenriksministerens syn på forholdet til det landet Storbritannia trenger post-Brexit.

Hunt reagerer sterkt på Donald Trumps bemerkninger om Storbritannias ambassadør til USA, Kim Darroch, og statsminister Theresa May.

– Venner snakker oppriktig, så da vil jeg si: disse kommentarene er respektløse og gale overfor min statsminister og mitt land, skriver Hunt på Twitter.

– Dine diplomater forteller sine private meninger, og det gjør også våre, legger han til. (NTB)

Man trenger ikke være spesielt kvikk i hodet for å forstå at det er et sammenfall mellom Darrochs og det britiske UDs syn på Trump. Darroch uttrykker hva hans master hjemme i London liker å høre. Det kalles Trump-bashing.

Men det er tross alt Trump som sitter med makten og etter to år er resultatene slett ikke dårlige. Sjansene for at Trump blir gjenvalgt er gode. I en slik situasjon velger Jeremy Hunt å gi Trump et spark.

Kombinasjonen av en stiff upper lip og politisk korrekthet gjør folk autistiske. Når Storbritannia forlater EU vil folk som Hunt måtte se seg om etter et annet arbeidsfelt.

Jeremy Hunt sier at allierte må behandle hverandre med respekt.

– Dersom jeg blir statsminister, vil vår ambassadør bli værende, skriver Hunt på Twitter. (NTB)

Storbritannia er et land i forfall. Det er nok å se på utviklingen i Labour, som er blitt antisemittisk. Toryene er dypt splittet og det samme er parlamentet.

Boris Johnson har ett klart mål: Storbritannia forlater EU 31. oktober, med eller uten avtale. Jeremy Hunt kalles «Theresa May i bukser». Han bøyer seg for utpressingstaktikken fra EU noe som gjør at prosessen stopper opp og renner ut i sanden. Labour står klar og vil ha en ny folkeavstemning. At et arbeiderparti går inn for å sabotere arbeiderklassen sier noe om degenereringen av sosialdemokratiet.

David Cameron og Theresa May har ikke forsvart en konservatisme som har kunnet demme opp for radikaliseringen av Labour. Resultatet er at en del av opinionen er antiamerikansk, og det er selvsagt store deler av mediene. Fremstillingen av Trump er gjennomført negativ.

Et annet sentralt moment i debatten var den britiske ambassadøren i Washington, Kim Darroch, som kritiserte USAs president Donald Trump i lekkede dokumenter. Trump og brexit-tilhengere i London har krevd at ambassadøren fjernes.

Under debatten nektet Johnson å vise støtte til ambassadøren, mens Hunt, som tirsdag kritiserte Trump for kommentarene, sa han vil beholde Kim Darroch som ambassadør dersom han blir statsminister.

– Stemningen snudde da Johnson nektet å svare på spørsmålet om ambassadøren. Jeg mistenker at mange er veldig sinte på Trump og hans behandling av vår statsminister og ambassadør, sier politisk redaktør Beth Rigby i Sky News. (NTB)

Journalistenes anti-Trump-linje gjør at folk ikke forstår at Storbritannia er helt avhengig av et godt forhold til USA. Hvis den britiske ambassadør setter sine egne følelser foran en slik linje, er det han som er problemet, ikke Trump.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.