Theresa May gjør skandalen med den lekkede rapporten fra ambassadøren i Washington enda verre, ved å si at hun har full tillit til ham og at problemet er lekkasjen, ikke innholdet. Ved å forsvare Kim Darroch går May langt i å si at regjeringen mener hans beskrivelse av Trump er legitim.

Det kan ikke annet enn skade forholdet mellom de to land, bare uker etter at Trump var på statsbesøk.

 

Theresa May has said she has «full faith» in Sir Kim Darroch and will not apologise to Donald Trump for the ambassador’s attack on the «inept» US president.

The Prime Minister’s official spokesman said Mrs May «has full faith in her ambassador to Washington» and added that the UK’s ambassadors «provide honest unvarnished assessments of politics in their country».

«Those views are not necessarily the views of ministers or indeed the Government. As the Foreign secretary has said this leak is not acceptable,» he said.

Mays talsmann går langt i å forsvare ambassadørens beskrivelse, når han sier at problemet var lekkasjen, ikke innholdet. Talsmannen sier det ikke kommer på tale å be om unnskyldning.

However, when asked if Number 10 would apologise to the White House for the language used in the leaked emails, where Sir Kim refers to Mr Trump as «uniquely dysfunctional» and «inept», Mrs May’s spokesman did not apologise, instead saying: «The leak is absolutely unacceptable and as you would expect contact has been made with the Trump administration setting out our view that we believe the leak is unacceptable. It is a matter of regret that this has happened.»

May sitter på oppsigelse, men nå som leder av et forretningsministerium. Å forsure forholdet til USA er langt utenfor hennes beføyelser.

Hvorfor gjør May noe slikt? Trolig fordi hun deler Darrochs beskrivelse av Trump. Deler av det britiske establishment hater Brexit like mye som de hater Trump. Ambassadør Darrochs rapporter drypper av giftige karakteristikker og nedlatenhet. Han kan ikke en gang få seg til å anerkjenne Trumps økonomiske resultater. Han innrømmer at valgkampåpningen til Trump i Orlando var imponerende, men det var bare «hvite mennesker» der. Det lyder som et ekko av Hillarys «deplorables». Trumps tilhengere er ikke riktige mennesker.

Ambassadøren hadde neppe veltet denne eder og galle ut av seg hvis han ikke visste at det ble godt mottatt i Whitehall.

Man forstår hvorfor når man leser Mays offisielle svar: Hun er av samme mening selv.

Da må man konkludere at det kanskje er Storbritannia som befinner seg i en krise, ikke USA.

 

Theresa May has ‘full faith’ in Sir Kim Darroch and won’t apologise to Trump for ambassador’s attack on ‘inept’ US president

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!