Den britiske ambassadøren til Washington, Kim Darroch, går av etter at president Trump sa han ikke lenger ville ha noe med ham å gjøre. Avgangen er et nederlag for både Theresa May og utenriksminister Jeremy Hunt som forsvarte Darroch.

Darroch sier han bestemte seg for å gå av da Boris Johnson unnlot å svare på om han støttet Darroch i debatten tirsdag kveld. Utenriksminister Jeremy Hunt skrøt av Darroch og roste ham opp i skyene. Johnsen sendte et signal om Darrochs dager var talte og det tok Darroch konsekvense av.

Men hans overordnede i Whitehall snakker som om det var Darroch som hadde rett og at det ble begått et overgrep.

In response to Sir Kim’s resignation, Sir Simon McDonald, the Foreign Office Permanent Secretary, said he accepted his resignation with “deep personal regret” adding that he was the “target of a malicious leak”.

“Over the last few difficult days you have behaved as you have always behaved over a long and distinguished career, with dignity, professionalism and class,»  Sir Simon said.

“The Prime Minister, Foreign Secretary and whole of the public service have stood with you: you were the target of a malicious leak; you were simply doing your job.

«I understand your wish to relieve the pressure on your family and your colleagues at the Embassy; I admire the fact that you think more of others than yourself. You demonstrate the essence of the values of British public service.»

Hvis Darroch representerer det fineste ved britisk diplomati, må man spørre om han er representativ. I så fall har Storbrittannia et stort problem. I det øyeblikk Trump sa han ikke hadde tillit til Darroch, var han ferdig.

Addressing PMQ’s Theresa May added Sir Kim’s resignation was a matter of great regret and said «we owe him a debt of gratitude».

Det er en merkelig oppsummering om en mann som har påført Storbritannias anseelse stor skade i Washington. Essensen i diplomati er balansekunst. Darroch viste en så nedlatende og fiendtlig holdning til Trump at han umulig kunne gjøre jobben etter lekkasjen.

Spørsmålet er om han har gjort en dårlig jobb de siste 2,5 år. Det er et logisk spørsmål etter lekkasjen av brevet.

 

 

Tory leadership latest: Kim Darroch resigns following leak as he says it is ‘impossible to carry on’
 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.