Nytt

Donald Trump har retweetet tre videoer som viser muslimer som knuser en statue av jomfru Maria, en gutt som hives ned fra et tak, og en handikappet gutt i Nederland som får juling.

Theresa May sier det var galt å publisere dem, men hun sier ikke hvorfor. CNNs Kate Bolduan mangler ord til å beskrive hva hun synes om Trump. Men noen tør nå spørre: Hva er det som er så ille? Selv hver fjerde deltaker på Bolduans show stilte spørsmålet: Er det dét at videoene er falske – det finnes haugevis som er mye verre og beviselig ekte. Eller er det dét at Trump retweetet fra nestleder for partiet Britain First, som klart er plassert i basket of deplorables, som gjør det så ille? De er British white trash i smakselitens øyne.

Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders mistet ikke fatningen. Hun spurte: What’s the big deal? Det presidenten ville sette fokus på, er trusselen, og den er reell.

Men Trump gjorde det unevnelige: Han publiserte videoer som mainstream-medier unngår. De har laget en loop hvor de som publiserer den slags, får et eget stempel. I tillegg er mediene i ferd med å lage lover som vil straffe publiseringen av slikt stoff som hatecrimes og forbundet med bøter eller verre.

Det er et nytt prinsipp i Vesten at en ytring vurderes ut fra hvem som fremsetter den. Men slik er det blitt. Britain First er det som kalles Beyond the pale; hinsides det gode selskap.

Hvordan kom Trump i kontakt med dem? er spørsmålet CNN og andre stilte onsdag kveld. Svaret er Anne Coulter. Det var hos henne Trump fant videoene. De gjorde vel inntrykk på presidenten, og han retvitret, og dermed brøt helvete løs.

After Mr Trump’s retweet some Dutch media reported that the video of the boy on crutches being attacked was not what it seemed.

According to reports there the video was first posted on the internet in May but removed at the request of police. The incident was said to have taken place in Monnickendam. A 16-year-old was arrested but was not a migrant or a Muslim, but an «ordinary Dutchman,» according to the Dutch reports.

Men er en slik episode utenkelig? Alle som følger med på nyhetene, vet at det forekommer lignende ting i Vest-Europa hver eneste dag. Og langt verre, for den saks skyld. Så hva er det som er så ille?

Knusingen av statuen av jomfru Maria er det ingen medier eller politikere som kommenterer. Det skyldes nok at bevismengden her er overveldende, og samtidig at mediene og politikerne er så fiendtlige til kristendommen at de aldri har kommet til dens forsvar. Islam, derimot …

 

Tredje video er gutten som dyttes ut fra et tak. Det skal ha skjedd i Egypt, også dét et altfor vanlig syn.

One of the videos Mr Trump shared was titled: «Islamist mob pushes teenage boy off roof and beats him to death!». The video, tweeted at 7.40am this morning, shows a mob attacking a group of young men taking refuge on top of a water tower on a building before being thrown down and beaten.

The video first surfaced in 2013 and was recorded in Egypt, amid violence following the overthrow of Islamist president Mohamed Morsi. The perpetrators were later sentenced to death.

Theresa Mays talsmann sa det var galt å retvitre noe fra the far right, fordi disse forsøker å splitte folk og sprer fordommer.

Mrs May is currently on a surprise visit to Baghdad. But her official spokesman said in a statement:

«Britain First seeks to divide communities through their use of hateful narratives which peddle lies and stoke tensions.

«They cause anxiety to law-abiding people. British people overwhelmingly reject the prejudiced rhetoric of the far right, which is the antithesis of the values that this country represents – decency, tolerance and respect.

«It is wrong for the President to have done this.»

Men er dét hele historien? Faktum er at britiske regjeringer bruker begrepet far right for å skremme befolkningen fra å engasjere seg mot islamiseringen av Storbritannia. Regjeringen gjør akkurat det den beskylder Britain First for: De splitter folk og bruker fordommer, deriblant fordommen om at alle som kritiserer islam, er far right, dvs. uanstendige.

Det er helt riktig som ektemannen til den drepte Labour-politikeren Jo Coz sier: Trump forsøker nå å ta sin politikk til Europa.

Brendan Cox, the widower of MP Jo Cox, responded in a tweet, saying: «Trump has legitimised the far-Right in his own country, now he’s trying to do it in ours. Spreading hatred has consequences & the President should be ashamed of himself.»

Men Trump er nok ikke skamfull. Den sykdommen Brendan Cox advarer mot, finnes allerede i Europa, og den fikk Storbritannia ut av EU. Pro EU, pro åpne grenser og pro islam nekter å erkjenne at opinionen beveger seg bort fra dem.

Trump gjør det politikere gjør: De bedriver politikk. Trump gjør det utradisjonelt, og medier og politiske motstandere vet ikke hvordan de skal svare. De ender opp med å bekrefte hans versjon.

Det som feller dem denne gang, er at de alle siterer CAIR som bevis på at Trump er islamofob og fremmer islam-hat.

CAIR, Council on American-Islamic Relations, har utallige ganger vært avslørt som islamister med bånd til grupper som ikke tåler dagens lys. De sier én ting i én setting og noe helt annet en annen dag. De pusher en islamistisk agenda i USA. Når liberale bruker disse som sannhetsvitner, diskrediterer de sin egen sak.

Men de bruker CAIR som sannhetsvitner, alle sammen, fra VG til Jyllands-Posten og Telgraph.

Dermed markerer de at de er blitt gisler for sin egen pro-islamske politikk. Europa og det liberale USA blir stadig svakere.

De har ingen motstandskraft.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/29/trump-shared-muslim-crimes-videos-tweeted-british-far-right/