Sakset/Fra hofta

Kjemien mellom Trump og May er ikke god. May er konservativ i navnet, men forstår ikke Trumps revolusjon. Den inngir henne frykt. Hennes allierte er helt andre, og hun klarer ikke forstå at Trumps prosjekt kan være verdifullt. Men problemene de sliter med er de samme, og det gjør at Trump ser henne i kortene. Han ser at hun turnerer dem på feil måte, derfor uttalte han seg så kategorisk da han var på besøk: Europa holder på å bli ødelagt av innvandring. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Si meg hvordan du dekket Tommy Robinson og jeg skal si deg hvor du står politisk. Britiske kommentatorer – også på høyre fløy, kommer usedvanlig dårlig ut av Robinson-saken.

Nå hvor Lord Justice, tilsvarende høyesterettsjustitiarius, knuste rettsbehandlingen, sitter de i skammekroken.

Bruce Bawer har dekket Robinson med engasjement og presisjon. The usual suspects synes ikke det gjorde noe at Robinson fikk 13 måneder, men at Melanie Phillips, Nigel Farage og Daniel Hannan synes Robinson fikk som fortjent, er både overraskende og nedslående.

three of Britain’s most prominent conservative critics of Islam joined in the pile-on: columnist James Delingpole, UKIP founder Nigel Farage (who pronounced that “the judge had almost no choice but to give him a jail sentence”), and Tory MEP Daniel Hannan (who affirmed that “Tommy Robinson belongs in prison”).

In my June 5 piece, I failed to notice a fourth conservative who cheered Robinson’s imprisonment. In a May 30 blog entry, Londonistan author Melanie Phillips declared that not just Robinson’s supporters “but a number of well-known commentators and other public figures in America, Britain and elsewhere now look very silly as a result of their unfamiliarity with English legal procedure….Unfortunately, the rules safeguarding a fair trial in Britain are simply not understood at all in the US, where such restrictions on what can be said during criminal proceedings are totally unknown and the right to free speech under the First Amendment carries all before it.”

Hva er dette? Hvordan kan anerkjente kritikere av islam og multikulturalismen miste hodet på denne måten? Hele saken stinket. Hvordan kunne de ta så feil?

Er det frykt? Er det et spesielt samfunnsklima som oppstår i et land som forsøker å inngå kompromisser som i realiteten betyr overgivelse? Spranget mellom det man utgir seg å være og det man virkelig er, blir så stort at man reagerer med aggresjon mot den personene som tør å si sannheten.

Robinson har blitt en symbolfigur. Nettopp fordi han ikke er den ekstremisten mainstreammediene gjerne fremstiller ham som. En betydelig del av opinionen oppfatter ham snarere som en autentisk Braveheart.

Det gjør myndighetene nervøse. Men at de våget å utsette ham for psykisk terror som kunne fått fatale konsekvenser, er nesten ikke til å fatte.

Daniel Pipes og Middle East Forum

Britiske myndigheter har mistet gangsynet. De har ikke forstått hvor stor denne saken er. Da Middle East Forum adopterte Robinson skjedde det noe.

MEF har betydelige ressurser og de hjelper folk som må havner i skvis for å bruke ytringsfriheten sin i kamp mot islams intoleranse.  Dette skjer i dagens Vest-Europa. Saken er så ille at det minner om måten Sovjetunionen behandlet dissidenter på: Med «framing», dvs juridisk knep og psykisk terror, som grenser til tortur.

-Jeg trodde jeg kom i et britisk fengsel, men det minnet om Guantanamo, sa Robinson til Tucker Carlson.

Det landet som ikke vil utlevere ettersøkte til USA fordi de kan risikere å havne på Guantanamo behandler en islam-kritiker så det er fare for hans liv. Det er utrolig.

Hysteri

Theresa May har ikke forstått hva hun har lagt seg ut med. Hun irettesetter Trump fordi han formidler tre videoer som ble videreformidlet av det høyrenasjonalistiske Britain First. Hun er overbevist om sin egen moralske standard. Men hva hvis Robinson hadde dødd i fengsel? Regnet de ikke med at hun skulle komme ut i live? Hvis ikke  MEF hadde mobilisert og Lord Justice hadde intervenert, hadde han da blitt sittende 13 måneder i isolasjon?

Det virker ikke som om Theresa May har realitetssans. Men samme oppførsel viste tyske myndigheter i Hamburg i forbindelse med et drap på en mor og hennes barn på t-banestasjonen Jungfernstieg. Politiet gjennomførte razzia og beslagla filmen som et vitne hadde gjort på åstedet.

Det virker som om europeiske myndigheter reagerer med hysteri når de settes under krysspress, og det er forsvarerne av det åpne samfunnet det går ut over.

Med USA i ryggen

Men med Donald Trump i Det hvite hus har frihetens forsvarere en viktig alliert. Middle East Forum vet at de handler med Trump i ryggen. Nylig var det en konferanse i Washington om religiøs forfølgelse. Hva skal man kalle det som foregår i landet USA liksom har en special relationship til?

Middle East Forum arrangerte to sympaqtidemonstrasjoner i London. Geert Wilders var til stede på begge. De fløy også over en kongressrepresentant. MEF beskriver selv oppgavene de satte seg:

  1. Conferred with his legal team and made funding available to them;
  2. Funded, organized and staffed the large “Free Tommy” London rallies on June 9 and July 14 (see The Times, The Guardian, and the Independent);
  3. Funded travel by Rep. Paul Gosar (R-AZ) to London to address the rally; and
  4. Urged Sam Brownback, the State Department’s ambassador for International Religious Freedom, to raise the issue with the UK’s ambassador.

Hvis den britiske regjering har oppnådd noe, så er det å gjøre Tommy Robinson til en berømthet i USA, et symbol på ytringsfrihet.

Forum director Gregg Roman adds: “This is a win not just for Tommy Robinson, but for all those in the United Kingdom who publicly discuss Islam and related matters – including Islamism, jihad, and Islamic ‘charities.’ The UK authorities tried to shut down an important debate. They lost. The people won.”

Robinsons sak går rett inn i den amerikanske kulturkrigen. En Tory-regjering i UK har stilt seg på samme side som den mest iltre, hysteriske anti-Trump-siden i USA. Det går selvsagt ikke ubemerket hen.

Innlysende sannheter

I Trumps USA er nødvendigheten av å forsvare og bruke ytringsfriheten en hovedpilar.

The Philadelphia-based Middle East Forum promotes American interests and works to protect Western civilization from the threat of Islamism.

Men i Vest-Europa er koblingen mellom «interesser», forsvar av vestlig sivilisasjon og trusselen fra islam definert som høyreekstremisme. Det garanterer at Vest-Europa skrur seg selv gradvis ned.

Saken mot Robinson vitner om hvor langt ned vi er kommet.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.
Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!