Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) vil ikke at SIAN – Stopp islamiseringen av Norge – skal få holde stand på Tøyen torg i september. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ordfører Marianne Borgen vil at tillatelsen organisasjonen SIAN fikk til å ha stand på Tøyen torg i Oslo, trekkes tilbake.

Bydel Gamle Oslo har gitt Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) lov til å holde stand på Tøyen i Oslo i september. Tillatelsen er møtt med protester i nabolaget, skriver Dagsavisen. Også ordfører Marianne Borgen (SV) mener bydelen bør trekke tillatelsen tilbake, og sier hun håper det vil skje.

– Dette handler om SIAN, en organisasjon som er tiltalt for flere tilfeller av rasisme og hatefulle ytringer. Tøyen Torg er et lite bydelstog, et nærmiljø- og barnevennlig torg. Tøyen er en av de mest flerkulturelle bydelene i Oslo, og det er ikke vanskelig å skjønne at en stand her vil kunne skape konflikter og ubehageligheter, sier Borgen.

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran sier til avisen at det eneste som er gjort, er å sjekke om torget er ledig og at ikke søknaden er i strid med regelverket.

– Spørsmålet er om de går over grensen. Bydelsforvaltningen avgjør ikke grensene for ytringsfriheten, det er rettsstaten som må vurdere om det er ulovlig, sier Pran, og legger til at det er politiets oppgave å vurdere sikkerheten.