Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix.

Mannen som er mistenkt for å ha knivstukket og livstruende skadet en kvinne i 60-årene i Helsingborg tirsdag morgen, ble i 3-tiden natt til onsdag pågrepet av politiet i Danmark, melder Helsingborgs Dagblad:

– Mannen ska nu tas över till Sverige, säger Peter Kjällkvist hos polisen.

Var i Danmark mannen greps och hur det hela gick till vill den svenska polisen inte gå in på i dagsläget.

Politiet og mediene i Sverige tonet raskt ned mistanker om at det kunne dreie seg om en hatforbrytelse mot kvinnen, som tilhører den jødiske forsamlingen i nordvestre Skåne, men motivet forblir uklart.

Israels utenriksdepartement har innhentet informasjoner som tyder på at angrepet var antisemittisk, skriver Times of Israel:

The victim, who is the wife of the leader of Helsingborg’s Jewish community, was stabbed Tuesday morning by an unknown assailant who fled.

Citing the local Jewish community, Israel’s Foreign Ministry said the stabbing appeared to have been anti-Semitic in nature. A leading rabbi echoed this sentiment, though authorities have yet to make any official statement on the matter.

Israels president Reuven Rivlin sier i en kommentar at jødene i Europa nok en gang er i fare:

“Once again, Jews in Europe are in danger. Today’s brutal stabbing of a member of the Jewish community in Helsingborg, Sweden is yet another reminder that we cannot rely on fading memories of the Holocaust to keep today’s Jewish communities safe, as our schools, synagogues and community centers are turning into fortresses,” Israeli President Reuven Rivlin said in a statement condemning the attack.

Israelsk UD hevder at overfallsmannen er muslim:

According to Israel’s Foreign Ministry, the assailant was a Muslim man known to authorities. There was no official confirmation in Sweden of this.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂