Facebook fjernet idag uten varsel innlegget til Christian Skaug «islam er i krig med sivilisasjonen, men sivilisasjonen sover fremdeles». Virkeligheten og sannheten blir tungt fordøyelig for et medium som helst vil ha pusekattbilder, blomster og feriehilsner.

Facebook har også stengt for muligheten vår til å fremme innlegg slik at vi kan bli synlige for nye lesere.

Det er mer og mer tydelig at det vil bli vanskelige kår på Facebook. Vi må finne andre måter å vokse på. Det vil derfor være til hjelp om så mange som mulig går direkte inn på nettsiden vår fremfor å lese oss via Facebook. Dere kan dele artikler der direkte til Facebook.

Vi undersøker nye plattformer og er nå å finne på MeWe, for de av leserne som er der. Det går med en del tid til å overføre artikler til sosiale medier. Det er viktig for oss å nå ut til så mange som mulig og det er derfor vi har prioritert Facebook. Før Facebook dro ut proppen idag, lå Document rett bak NRK i antall delinger på sosiale medier.

Vi er vant til å jobbe rundt hindrene som legges ut av Facebook. Men denne gangen er det litt problematisk. Når Document blir hindret i å øke lesertallene via Facebook, så må vi derfor be dere om å gjøre den jobben for oss.

Hvis lesertallet synker, så synker også våre inntekter. Vi har fått mange faste bidragsytere og vi trenger enda flere hvis vi skal utvide redaksjonen med flere journalister.

Stadig vekk opplever vi at leserne kommenterer eller sender oss tips om at vi må ha pod-caster, TV og gå ut og intervjue folk. Som om vi hadde 40 millioner i statsstøtte og NRKs 1700 journalister. Sannheten er at vi er en liten dedikert gjeng som jobber døgnet rundt for å holde kjernevirksomheten igang. Salg av bøker og artikler gir oss et ekstra bein å stå på. Alt ekstra går på bekostning av artikkelproduksjonen vår.

Vi skulle gjerne ha gjort mye mer og vi strekker oss så langt som økonomien tillater.

Facebook er vi ofte i klammeri med, men det har vært en kostnadseffektiv måte å nå ut til folk på. Det er sikkert flere av leserne som synes vi burde droppe Facebook fullstendig, men de sitter ikke på de tallene og de analysene som vi gjør. Og vi vil ikke la oss presse ut av Zuckerberg og gjengen hans.

Hjelp oss til å spre artiklene på sosiale medier. Del i vei!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.