Facebook har vedtatt at Tommy Robinson skal fjernes fra det offentlige rom. Forbudet rammer også de som omtaler ham. Red. opplevde i dag å bli utestengt fra Facebook, med trussel om permanent sletting av siden, hvis vi ikke innordner oss.

Vi er bare en av mange som opplever en uforstilt, naken sensur.

Det er ingenting med saken som tilsier sensur. Den er en gjenfortelling av en sak Bruce Bawer hadde i Frontpage magazine, med noen refleksjoner.

Jeg går tilbake og ser at en annen sak om Tommy gikk gjennom. Kanskje de har en tabbekvote, kanskje noe slipper gjennom?

Men det sitter en haug NGO’er der ute og følger oppfordringen til Zuckerberg om å anmelde brudd på reglene. Det er organisert angiveri. I fellesskap klarer de å stenge ned politiske motstandere, hvilket vil si opposisjonen i Vesten.

Denne forrykkelse av tyngdepunktet i den politiske samtalen i retning sensur og undertrykkelse skjer ubemerket i Norge. Hvis det kommenteres skjer det i randsonen. Forklaringen er enkel: Mediene frykter konkurranse og tap av status hvis alternative medier kan utfolde seg fritt. Noen bidrar aktivt til nedstengning av andre meninger, andre lar det skje passivt.

Vi skal huske på en ting: Det er mye ubehagelig informasjon som hovedstrømsmediene slipper å ta stilling til. Hvis hele Norge fikk vite at Antifa slo journalisten Andy Ngo slik at han fikk hodeskader, ville kanskje sympatien for venstreaktivister dabbe av på hjemmebane. Hvis publikum fikk vite at dette ikke var enestående, men faktisk del av et mønster, som kanaler som CNN har forsvart – med henvisning til at det er forskjell på slag, ville jobben bli vanskeligere.

Men den aktive sensuren er farligst.

Det virket som om det var den danske versjonen som fikk Facebook til å våkne. Kanskje fordi det er flere venstreaktivister i Danmark.

Utestengelsen betyr at red. ikke kan legge ut saker på document.dks facebook-side og er utestengt fra messenger. Jeg kan lese, men ikke svare. Et effektivt disiplineringsverktøy.

Zuckerberg sier han gjør dette fordi han vil skape gode fellesskap og ikke liker hat. Men et justismord er ikke uforenlig med det nye fellesskap.

Tilstrammingen vil fortsette. Hvis man begynner å gå på akkord har man tapt.

Hvis vi skal kunne fortsette som før må leserne støtte oss økonomisk.

Facebook vet hvor avhengig sider som vår er av deres publiseringsverktøy. Sensuren tvinger redaktørene/journalistene til å velge mellom sannhet og opplag.

Man får flest annonsekroner ved å tilpasse seg.

Det er ikke aktuelt for Document.

Det er viktig at leserne tenker over situasjonen de og vi er i. For vi er i samme båt.

Hvis vi skal stå imot disse kreftene er vi nødt for å stå sammen.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.