Det blir stadig trangere kår for ytringfriheten. De store sosiale mediene har monopol på å levere plattformer til de som får ytre seg. Dermed blir det også meget enkelt å kvitte seg med de som man ikke vil ha. Og det er vanskelig å bygge seg opp sin egen plattform. Hvor skal man for eksempel annonsere den? Folk vil ha enkel tilgang på nyheter, ikke måtte lete rundt på nettet til de finner gode nettsider selv.

På vår danske Facebookside fikk idag alle administratorene beskjed om at en post ikke ble godkjent av Facebooks standarder.

Denne posten omhandlet Tommy Robinson. Det var kun to av administratorene som forsøkte å legge ut saken på den danske Facebooksiden, men Facebook valgte altså å ta alle administratorene. Deretter truet de med å stenge hele vår danske side.

Jeg hadde ikke engang lagt ut noen saker på Facebook!

Jeg ba om ny behandling. Det tok ca. 15 sekunder, så ble jeg også stengt. Til tross for at jeg ikke engang hadde lagt ut noe på Facebook. Redaktør Hans Rustad ble også utestengt fra Messenger, men fikk tilbake tilgangen etter en times tid.

 

Vi oppfordrer alle til å følge oss direkte på nettsiden fremfor å lese oss via Facebook. Det er sannsynligvis bare et tidsspørsmål før vi blir stengt permanent, så det er fint om alle dere lesere kan spre ordet på alle de kanalene dere kan mens de enda er tilgjengelige. Vår nettside er vår plattform og den kan de ikke stenge.

Denne utviklingen er svært bekymringsfull når det gjelder ytringsfriheten i Europa.

Det er en daglig kamp mot algoritmene og organiserte aktivister fra venstresiden. Vi må hele tiden passe oss for alle ord i URL’er, bilder og tekst slik at de ikke fanges opp av sensurdiktatorene.

Så for all del: husk å støtte oss. Vi liker ikke å klage vår nød i tide og utide, men uten deres donasjoner, så hadde det ikke vært noe Document.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.