Mark Zuckerbergs Facebook og Instagram kan forsvinne fra Europa. Årsaken er at han ikke tjener penger nok, når vi europeere ikke slipper varer og tjenester han vil prakke på oss, tett innpå.

Mark Zuckerbergs Facebook vil helst være så tett på oss at de kan tjene mest mulig på alle opplysninger det lar seg gjøre å innhente når vi bruker de sosiale mediene Facebook og Instagram.

Det er et veldig godt uttrykk som heter:

«Du kan ikke true deg til ekte kjærlighet og ekte respekt, det må du gjøre deg fortjent til.»

Mark Zuckerberg har ikke gjort seg fortjent til evig og ekte kjærlighet og respekt. Han er en politisk korrekt enehersker på sine sosiale medier, og har skaffet seg disipler her i Norge hos Faktisk.no, som sørger for å sensurere vekk politiske meninger de ikke liker.

I praksis fungerer sensurordningen helt som i Kina eller i det gamle Sovjetunionen.

Les også: Erna har forståelse for Twitters sensur av Trump

Artikkel fortsetter

Det er milliarder de ulike sosiale mediene soper inn på at folk oppgir sine personalia, kjønn, fødselsdager, bosted og alder etc. Når Mark Zuckerbergs Meta nå truer med å stenge av Facebook og Instagram i Europa, er det fordi griskheten ikke har noen begrensninger. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Money, money, money

EUs regulatoriske myndigheter vil nemlig ikke la Meta (Zuckerbergs selskap) lagre og dele europeiske brukerdata i USA.

Meta mener at det å kunne dele data på tvers av nasjoner, er nøkkelen for selskapets tjenester og målrettet markedsføring. Tidligere har dette vært mulig via et lovverk kalt Privacy Shield.

Imidlertid ble dette lovverket annullert av EU-domstolen i juli 2020 på grunn av brudd på personvern.

– Mangel på trygge, sikre og lovlige internasjonale dataoverføringer vil skade økonomien og hemme veksten av datadrevne virksomheter i EU, sier visepresident for global virksomhet og kommunikasjon Nick Clegg i Meta til britiske City A.M.

Trolig er det tomme trusler fra Mark Zuckerberg at han vil stenge ned i Europa, fordi han er så pengegrisk at de enorme beløpene han allikevel soper inn fra Europa allerede nå, vil han ikke gi avkall på.

Men man vet aldri, for fyren har gjort påfallende syke ting tidligere underveis til å bli en gigant blant sosiale medier.

Les også: Facebook med det største verditapet i Wall Streets historie

Artikkel fortsetter

Tidligere president Donald Trump er den mest fremtrende person i verden som har falt i unåde hos Mark Zuckerberg og hans sensurmaskineri. Ingen slipper unna sensuren dersom man presenterer meninger, lenker eller bilder som ikke er politisk korrekte nok. FOTO: Jim Bourg/Pool via AP/ NTB

Bytt kanal!

Jeg kjenner ingen som bruker Facebook fordi at de ønsker at Mark Zuckerberg skal tjene penger.

Noen bruker Facebook for å dele hyggelige, private meldinger, og atter andre bruker Facebook for å fremme budskap av ulike slag.

Midt oppi alt dette ligger altså annonser og sporing fra Meta, slik at de kan selge deg varer du egentlig ikke har tenkt veldig mye over at du vil kjøpe. Det kan være din alder eller kjønn som avgjør hva slags annonser og tilbud du får, og mange mener slikt er svært påtrengende og helt unødvendig å bli utsatt for.

Jeg har for egen del irritert meg kraftig over den sensuren som ligger hos Facebook.

Vi har sett at de blander seg inn i meningsytringer vi kan lese fritt i våre egne aviser her i landet, og Facebook har sensurert vekk lenker til aviser, uttalelser eller bilder de ikke vil vite av, og endog stengt folk ute for å formidle sannheter, som altså ikke er «politisk korrekte nok» i Zuckerbergs verden.

Det verste eksempelet på sensur kom trolig i 2020, i forbindelse med valget i USA, da Facebook og Twitter kuttet ut president Trump fordi de ikke likte hans meninger. Når Big Tech på denne måten kan eliminere en presidents konto, kan de ta ned hvem som helst.

I det ene øyeblikket ønsker ikke Facebook å fremstå med en redaktørrolle når de kritiseres for at hatefulle og ulovlige ytringer blir liggende hos dem i altfor lang tid, mens det i neste øyeblikk gripes resolutt inn fra Faktisk.no og andre som Facebook har leid inn for å drive sensur, når meningene ikke er i takt med hva som er opplest og vedtatt i åpenbart politisk korrekte, woke og klimahysteriske redaksjoner.

Det er så absurd det vi ser av sensur i forbindelse med islam, klima, covid-19 og USA-politikk, at jeg for egen del også har opprettet kontoer både på sensurfrie MeWe, Gettr og Gab.

Det er dessverre altfor få som bruker disse tre sosiale mediene fra Norge, og det er i grunnen merkelig, fordi man hos de tre nevnte ikke står i fare for å bli sensurert, slik man kan bli av Facebook, og de nevnte alternativene er fritatt for reklame.

Jeg gjentar min oppfordring til å bruke også de alternative MeWe, Gettr og Gab, og særlig aktuelt blir vel dette nå, hvis Mark Zuckerberg velger å gjøre alvor av sine trusler.

Og skulle Zuckerberg velge å reise fra Europa, er det bare å ønske ham god tur!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.