Hovedeier i Meta, Mark Zuckerberg. Foto. AP Photo/Mark Lennihan, File

Hvis ikke Meta-konsernet får lagre og behandle data fra europeiske brukere på servere i USA, truer det Zuckerberg-eide selskapet med å stenge sine kanaler Facebook og Instagram i Europa.

NTB melder om saken og forteller at dette kommer frem i den siste kvartalsrapporten fra selskapet, som eier flere av gigantene blant sosiale medier, skriver City A.M søndag.

Meta er selskapet som eier både Facebook og Instagram og kontrolleres av majoritetsaksjonær Mark Zuckerberg.

Meta bruker såkalte transatlantiske dataoverføringer, som gir dem muligheten til å lagre data fra europeiske brukere på amerikanske servere.

De gjeldende avtalene som muliggjør dette, er omstridte og under granskning i EU.

I rapporten hevder Meta at dersom selskapet ikke lenger får bruke de gjeldende avtalene eller alternativer til disse, vil selskapet sannsynligvis ikke lenger være i stand til å tilby flere av produktene sine i Europa.

Det omfatter de populære sosiale mediene Facebook og Instagram, og en slik stengning vil også ramme flere millioner brukere i Skandinavia.

Men om noe slikt skulle skje, ville det etterlate et stort vakuum i markedet.

Det vil igjen naturlig åpne muligheter for nyetableringer av andre kanaler i det store og lukrative europeiske markedet, med mange hundre millioner brukere av disse tjenestene.

Les også: 

Facebook mister brukere og aksjekursen stuper

Bestill bøker hos Document forlag: 

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.