Fredag 8. januar ble en merkedag, også for Document og – vi tør si: norsk presse. Norsk presse har gått helt woke. Beskjeden fra generalsekretæren i Norsk Redaktørforening om at han ville reise sak om Documents medlemskap, sier noe om hvilken vei vinden blåser.

Norske medier er med på det oppgjøret som skjer i USA, med presse-, ytrings- og religionsfriheten, for også den er under press. De vil selvsagt ikke innrømme at det forholder seg slik. Stormingen av Capitol Hill er deres rationela for å undertrykke ytringsfriheten. Men ikke bare den.

De konservative Trump-tilhengerne utpekes nå som «domestic terrorism». Krigen mot terror har kommet hjem.

Vi har en god stund vært inne på at de samme strategier som er brukt i den islamske verden, nå brukes mot borgerne i Vesten, og især USA, som ledet an i krigen mot terror, for øvrig et begrep som Obama avskaffet.

Nå føres krigen mot halvparten av USAs befolkning.

Som det eneste medium i Norge som systematisk har dekket USA de siste fire år, sett fra en konservativ synsvinkel, påligger det oss et stort ansvar. Jeg har inntrykk av at leserne også forstår situasjonens alvor.

Vi må stå sammen. Vi må, som Steve Bannon minnet om, huske at vi må stille høyere krav til oss selv enn det andre praktiserer. Vi må være bedre. En underdog være bedre for å vinne.

Det kan bli tøft. Foreløpig er det tøffest i USA. Men Google kontrollerer annonseinntektene gjennom Adsense, og Facebook bestemmer spredningen av stoffet vårt. Hvem hadde trodd at de skulle benytte sin overveldende makt til å kvele ytringsfriheten? Men det gjør de nå.

Vi kan ikke legge ut disse sakene på Facebook. Det er heller ikke til noen nytte å gjøre det, for de blir parkert i et krabbefelt hvor nesten ingen ser dem. Folk må derfor venne seg til å gå direkte til Document for å få med seg det som skjer.

Vi kommer til å prioriere strengere. Det blir fokus på USA og den politiske kampen, og da blir vi nødt til å stole på egeninnsats. Dette er ikke stoff NTB leverer – tvert imot.

Folk forstår at dette er en skjebnekamp og at vi ikke kan tåle å tape. Det er vår frihet vi kjemper om.

Jeg tror vi vinner. Til slutt.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: