Sylvi Listhaug (FrP) reagerer på hvordan blant annet den norske regjeringen opptrer i møte med islamistisk terror. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix

Mange har reagert sterkt på den grusomme islamist-terroren i Nice. FrPs Sylvi Listhaug er også opprørt over det hun ser som feig opptreden fra den norske regjeringen i denne saken. Også Støre får sitt.

I et innlegg på sin Facebook-side er Listhaug krystallklar i sin dom over hvordan en del politikere opptrer i møte med brutal og hensynsløs terror fra islamister.

«En lærer er halshugget etter han viste frem Muhammed-karikaturer. En kvinne ble halshugget i Nice for to dager siden, og tre personer ble drept i en kirke, mens gjerningsmannen ropte «Allahu Akbar».

Nå må vi kalle en spade for en spade. Norge er i likhet med Frankrike og resten av Vesten i kamp mot islamismen. Det gjelder ikke alle muslimer. Det gjelder de radikale og ekstreme som krever at vestlige verdier skal vike for islam, og volden de bruker for å tvinge Vesten i kne», skriver Listhaug.

Hun gir honnør til Frankrikes myndigheter for hvordan de har svart på hendelsen:

«Den eneste statslederen som har turt å ta bladet fra munnen, er Emmanuel Macron. Han sa det nøyaktig slik det er: Islam er i krise. Han varslet kamp for ytringsfrihet og sekulære verdier. Erdogan svarer at Macron må få psykisk hjelp.»

Også danskene har etter Listhaugs mening reagert på en måte det står respekt av:

«Flere europeiske land har vist krystallklar støtte til Frankrike. Den danske utenriksministeren kom med en klar fordømmelse av Erdogan.»

Men så var det Norge, og da er Listhaug temmelig oppgitt:

«Den norske regjeringen går som vanlig på gummisåler og er mest opptatt av å ikke støte noen. Feighet er ordet for det. Vi har friskt i minne den forrige karikaturstriden. Da utenriksminister Jonas Gahr Støre la seg på kne for totalitære krefter fremfor å stå opp for våre verdier.»

Men Norge er ikke alene om å vise en krypende holdning, ifølge Sylvi Listhaug:

«Statsledere har begynt å vike allerede. Den canadiske statsministeren Justin Trudeau er tydeligvis en av dem. Opp kommer mantraet: «Islam har ingenting med dette å gjøre». Da lurer jeg på hvorfor vi ikke ser buddhister, jøder eller kristne som halshugger når de ser en tegning de ikke liker.»

Avslutningsvis legger Sylvi Listhaug frem sitt syn på hva det er hun mener står på spill:

«I Vesten er ytringsfriheten grunnleggende. Selv for dem man ikke liker. Islamistenes ekstreme tankegods har ingenting i våre land å gjøre.

Tiden er overmoden for at vestlige land står sammen og setter ned foten for denne ekstremismen. Vi skal publisere nøyaktig så mange karikaturer vi har lyst til. De kan true så mye de vil.

Vi skal aldri la oss true til taushet av islamister.»

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.