Frp-ledelsen refser statsminister Solberg for ikke å nevne ytringsfrihet og islamistisk terror etter halshuggingen av Samuel Paty i Paris.

– Regjeringens berøringsangst har tatt helt overhånd, mener Frp-leder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug.

En lærer i Frankrike ble halshugget fordi han viste tegninger av Muhammed da han underviste om ytringsfrihet, påpeker Listhaug på sin Facebook. Hun siterer president Emmanuel Macron som blant annet sa «Han ble feigt angrepet og var offer for et islamistisk terrorangrep».

Det er nok en påminnelse om at ytringsfriheten er under press i Europa på grunn av stor innvandring fra land der ytringsfrihet ikke eksisterer, skriver Jensen og Listhaug i likelydende innlegg på sine respektive fb-sider.

Det er vanskelig å finne ord for hvor sjokkerende drapet var, skriver de to, men synes også det er trist å lese responsen fra den norske regjeringen.

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide og Statsminister Erna Solberg har lagt ut følgende melding på Twitter: «Alvorlige og grusomme nyheter om terrorhandlingen i #Frankrike. Vi må stå sammen mot angrep på TANKEFRIHET OG OPPLYSNING (!)…..» tankefrihet?? Hvem kan ta fra oss tankefriheten? Det finnes etter det jeg kjenner til ikke tankelesingsmaskiner som fratar oss retten til å tenke akkurat det vi vil. Derimot finnes det mange som kjemper mot YTRINGSFRIHET. Retten til å ytre seg handler om å kunne ytre seg om kontroversielle temaer som noen misliker. Du skal ikke måtte bøte med livet eller bli møtt med vold for å si det du mener. Hvorfor nevnes islamistisk terror ikke med et ord? Regjeringens berøringsangst har tatt helt overhånd.

Forfatteren Neha Naveen som representerer SV skrev følgende på Twitter to dager etter det bestialske drapet: «Å bruke ytringsfrihet for å trykke karikaturer av Muhammed er på nivå med å bruke ytringsfrihet for å mobbe. Å så bli sur når mobbeofferet tar igjen. Nei, jeg støtter ikke terror på noen som helst måte, men det er et latterlig forsvar av ytringsfrihet å dele karikaturene» Dette er skremmende holdninger. Det er bra at meldingen er slettet og beklaget. Men det er en påminnelse om hvilke holdninger som finnes også i Norge.
Vi må aldri ta ytringsfriheten for gitt. Stadig blir vi påminnet om at det siste vi trenger er feige politikere som ikke tør å stå opp for norske verdier. Det er på tide å ta bladet fra munnen å si det som det er, Erna.

Statsminister Solberg svarte i ettermiddag på kritikken:
Erna unngikk ordene «islamisme» og «ytringsfrihet», men fnyser av kritikken: – For noe tøv!

 

Oppdatert 19.1020 kl 21.30: I en tidligere versjon het det at kritikken kom fra Sylvi Listhaug, dette er oppdatert til at kritikken kom samtidig fra både Siv Jensen og Listhaug.

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!