Hanni Afsar er skribent på Rights.no og aktiv på Facebook. I dag la han ut følgende innlegg som umiddelbart ble slettet:

Den kulturelle berikelsen

Jeg husker godt da første kebabsjappa kom på 80-tallet med grillspydet «Döner Kebab». Det ble servert ved gatekjøkkenet Aramso Kebab i Oslo. Aromso var den første kebab-sjappa på hele Østlandet, men i løpet av 90-tallet var kebaben spredd til gatekjøkkener over hele Norge.

Kulturelt berikende?

I takt med kebabens, pizzaens og hamburgerens utbredelse fikk vi usunne karbohydrater, transfett, tilsetningsstoffer og masse salt i maten. Vomfyll som har gjort nordmenn feite.

Kulturelt berikende?  Det er ikke lengre vanskelig å få øye på junkfoodkulturens negative konsekvenser. Takke for at jeg vet hva god, gammeldags norsk husmannskost er.

Heller ikke jalla-musikk-festivaler, finansiert av norske skattebetalerne, er spesielt moro når vi ser på kostnadssiden. Og hva med machokulturer som spirer og gror rundt oss, er den kulturelt berikende? Hva med kjønnsapartheid og æresvold, alle overfallsvoldtektene, vold og ran, knivstikkingen, gjengoppgjørene om narko-hegemoniet i storbyene. Og hva med tafsing og verbal trakassering av kvinner? Og hva med NAV-ingen som har blåst avgårde milliarder av skattebetalernes penger – er den berikende? Det er heller ikke berikende når vi ser homofobien og antisemittismen som blomstrer i visse minoritetsspråklige miljøer.

Jeg har fortsatt til gode at noen forteller meg hva som er så kulturelt berikende med det nye fargerike fellesskapet i Norge?

Noen?

(Så hadde jeg et bilde av en kebab som illustrasjon.)

Hanni Afsar skrev deretter følgende kommentar og spørsmål til Facebook:

Det er smått utrolig at dere blokkerte mitt siste innlegg. Det var en generell betrakning om innvandringens negative konsekvenser jeg skrev om. Jeg nevnte ingen spesifikke minoritetsgrupper, heller ingenting om islam.

Dere kan ikke fortsette med å begrense ytringsfriheten på den måten. Dere har på eget initiativ laget en delingsfunksjon for nettportaler som formidler nyheter. Det innebærer at dere har gjort et valg dere må stå inne for.

Dere tjener faktisk penger på delingsfunksjonen koblet opp mot nyhetsbildet i Norge. Hvis dere ønsker at FB skal være en feel-good portal uten politisk innhold og sterke meninger om for eksempel innvandringens negative konsekvenser, bør dere fjerne delingsfunksjonen.

Jeg ønsker å vite hvem det var som sensurerte mitt siste innlegg. Navn?

Svar på det siste spørsmålet ditt får du aldri, Hanni. Det er slik livet i 1984 er.

(Forøvrig flytter Document sine krefter over til MeWe hvor vi ikke plages av Facebooks sensur. Følg oss her. )

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.