Nytt

Som leder av etterretningskomiteen var Devin Nunes en av de mest pågående republikanerne i Kongressen. Motstanderne forsøkte å stanse ham med alle midler.

Medlem av etterretningskomiteen i Representantenes hus, Devin Nunes, har saksøkt mediehuset McClatchy og en journalist for bevisst å ha skrevet falske historier om ham for å svekke granskningen av Hillary Clinton og Russia collusion.

Nunes varslet mandag at han kommer til å oversende krav om stevning av åtte nøkkelmedarbeidere i Obama-administrasjonen og blant Demokratene.

I mars saksøkte Nunes Twitter og den Republikanske konsulenten Liz Mair  for 250 millioner dollar for å ha svertet hans navn på twitter sammen med McClatchy-journalisten MacKenzie Mays. Blant annet skrev de en historie der Nunes ble nevnt i sammenheng med kokain og jenter under den seksuelle lavalder.

Terskelen for at politikere kan få medhold for injurier er høy, men Nunes mener de saksøkte ikke lenger var journalister i god tro, men bevisst spredte løgner.

defendants had «abandoned the role of journalist, and chose to leverage their considerable power to spread falsehoods and to defame» Nunes for «political and financial gain.»

Nunes saksøker Twitter for såkalt shadow-banning det at konservative «parkeres» slik at ingen ser deres meldinger. Dette har vært praksis lenge. Nå ønsker Nunes å gjøre noe med det.

«They need to retract everything they did against me, but they also need to come clean with the American people,» Nunes told Fox News’ «Hannity» Monday night. «Retract all of their fake news stories. This is part of the broader clean-up. Remember, a few weeks ago, I filed against Twitter — they’re censoring conservatives. McClatchy is one of the worst offenders of this. But we’re coming after the rest of them. I think people are beginning to wake up now, I’m serious — I’m coming to clean up the mess.»

Nunes trekker spesielt frem en grisete historie om ham som sto i McClatchy-avisen Fresno Bee

The complaint filed on Monday specifically cited a May 23, 2018 article published by the Fresno Bee and written by Mays, entitled, «A yacht, cocaine, prostitutes: Winery partly owned by Nunes sued after fundraiser event.»

Mays samarbeidet med Liz Mair, men uten å fortelle at hun skrøt av at hun svinet til folk mot betaling.

In other articles, McClatchy also referenced Mair, the political operative whose LinkedIn profile included the boast that she «anonymously smears» targets on the Internet. Mair also has said Nunes had «issues» and she was «going after him.»

Å bruke en kilde som referansepunkt uten å opplyse om at kilden gjør ting for betaling, er å føre leserne bak lyset.

«McClatchy failed to inform readers of Mair’s employment with Mair Strategies, an opposition research company that, in Mair’s own words, ‘smears’ targets for paying clients,» the complaint stated.

Mays skrev i juni 2018 en artikkel om at Nunes var blitt klaget inn for moralske regelbrudd, men unnlot å fortelle hvem som klaget og hva slags metoder de hadde brukt.

«Mays concealed the fact that Mair is an opposition research operative who admittedly smears targets, such as Nunes, for pay from as-yet anonymous clients,» the complaint said. «This was a crucial omission, since it would have revealed Mair’s motives and cast grave doubt on her credibility and veracity and on the credibility and veracity of her handlers.»

Slikt dobbeltspill er ikke å være i god tro, det truer måten politikken fungerer på.

Man vet ennå ikke hvem som betalte Mays og Mair for å svine til Nunes.

«The attacks on Nunes were pre-planned, calculated, orchestrated and undertaken by multiple individuals acting in concert, over a continuous period of time throughout 2018. The full scope of the conspiracy, including the names of all participants and the level of involvement of any agents or instrumentalities of foreign governments, is unknown at this time and will be the subject of discovery in this action.»

 

 

 

 

 

 

Nunes files $150M lawsuit against McClatchy, alleging conspiracy to derail Clinton, Russia probes