Nytt

«Maduro undertrykker» står det på plakaten som en demonstrant bærer utenfor den venzuelanske ambassaden i Mixico. Stadig flere er nok enig i den betegnelsen. Foto: Edgard Garrido/Reuters/Scanpix

Arbeidsdagene blir kortere og skolene holdes stengt som følge av strømbruddene i Venezuela. Søndag ble landet rammet av nok et strømbrudd.

– For å få kontinuitet i forsyningen av strøm, har regjeringen besluttet å opprettholde stengingen av skolene og innføre en kortere arbeidsdag fram til klokken 14 i både offentlig og privat sektor, sier kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez i en uttalelse søndag.

Søndag var Venezuela rammet av nok et strømbrudd. Det har vært en rekke strømbrud i landet i mars.

Mye av strømmen kom tilbake søndag ettermiddag, etter å ha vært borte hele dagen. Venezuelanere venter at strømmen vil forsvinne igjen.

– Ingen kan løse problemet. Vi var uten strøm hele dagen. Vi har ikke hatt vann siden forrige mandag. Du kan ikke ringe med telefon, og du kan ikke betale med kort eller en gang spise, sier 56 år gamle Karina Camacho, som søndag dro for å kjøpe mat da betalingssystemet på butikken stoppet å fungere.

Selskapet Netblocks, som overvåker internettsensur, sier nettverksdata viser at bare 15 prosent av Venezuela var pålogget etter det siste strømbruddet. Vannforsyningen, telefoni og internett var av og på etter strømbruddet i hele landet.

– Dette er ikke sabotasje. Det er regjeringens ansvar at strømsystemet kollapset, fordi de er korrupte, og nå kan de ikke fikse det, fordi de ikke er i stand til det, skriver opposisjonsleder Juan Guaidó på Twitter.

President Nicolás Maduro anklager USA for å stå bak strømbruddene. Han har tidligere hevdet at et nettangrep forårsaket de tidligere strømbruddene.