Et strømbrudd rammet store deler av Bangladesh tirsdag. Rundt 130 millioner ble strømløse.

Både hovedstaden Dhaka og andre store byer ble mørklagt, ifølge myndighetene. Årsaken skal være en feil på strømnettet i den østlige delen av landet, men det er uklart hva feilen skyldtes.

Strømbruddet rammet over 80 prosent av landet kort tid etter klokka 14 lokal tid tirsdag, opplyser myndighetene. Talsmann Shamim Ahsan sa at minst 130 millioner mennesker var uten elektrisitet, og at årsaken er under etterforskning.

Etter rundt sju timer var strømmen tilbake igjen, men det er stadig uklart hva som forårsaket strømbruddet.

– Innen 21 var strømmen oppe igjen i hele landet, sier talsmann A.B.M. Badruddoza for det statlige selskapet som drifter strømnettet, til AFP.

Bangladesh har vært rammet av flere strømbrudd etter at regjeringen stanset driften av kraftverk som drives med diesel. Målet var å redusere kostnadene i en situasjon med stigende priser.

Diesel-kraftverkene står normalt for 6 prosent av strømproduksjonen i Bangladesh. Tidligere denne måneden opplyste en bransjeorganisasjon at tekstilfabrikker må klare seg uten strøm i mellom fire og ti timer per dag.

Bangladesh er verdens nest største eksportør av klær etter Kina.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.