Samtlige av Trøndelags 478.000 innbyggere må være forberedt på at det kan bli strømbrudd i løpet av det neste døgnet, ifølge nettselskapet Tensio.

Det er ille nok når elektriske busser står stille hvis det faller litt snø. Men hvis dårlig vær fører til at nesten en halv million mennesker mister strømtilgangen midt på vinteren er det tross alt langt verre.

Meteorologisk institutt har meldt ekstremvarsel på rødt nivå for store deler av Trøndelag i tidsrommet onsdag og torsdag denne uka.

– I praksis betyr dette at infrastrukturen for strømforsyning i regionen blir utsatt for ekstraordinære påkjenninger, som vil kunne føre til mange feilsituasjoner i strømnettet, skriver nettselskapet i en driftsmelding. (NTB)

Nettselskapet gjør alle forberedelser de kan, men kan være avhengig av dagslys eller bedre vær før de kan løse eventuelle problemer med strømleveringen.

– Oppsummert betyr dette at samtlige innbyggere i Trøndelag må være forberedt på at de kan oppleve strømbrudd i løpet av det neste døgnet, og hvis det blir mange feil så må det påregnes at disse feilene kan bli langvarige, det vil si alt ifra noen timer til flere døgn, skriver Tensio.

– Tensio vil derfor råde innbyggerne i Trøndelag til å være forberedt på at strømmen kan bli borte over lengre tid. Langvarig bortfall av strømmen kan videre bidra til stengte tunneler, stengte butikker og utfall i mobilnettet, skriver de.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.