Kommentar

Trump var i storform på det første Maga-rallyet på lenge i Grand Rapids Michigan torsdag kveld. Det lover godt for valgkampen. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Document har levd lenge på donasjoner og vi takker for hver eneste krone. Documents bærende idé er at det er leserne som kjenner sin besøkelsestid. Anno 2019 er det et påtrengende spørsmål hver eneste dag.

Tiden jager oss og napper oss i buksebena.

Tirsdag kom en for meg fremmed person bort til meg på Nationaltheatret stasjon og strakte ut hånden: – Gratulerer, du fikk rett.

Jeg forsto umiddelbart hva han mente: Mueller-rapporten som frikjente Trump.

Det var jo sant: Vi fikk rett. Som eneste medie i Norge har vi fulgt Russia collusion over to og et halvt år med alle forgreninger. Det er et av de største politiske dramer i nyere tid og vi har ennå ikke sett slutten på det.

Norske medier følger CNN, de er on a mission: De anerkjenner ikke Trumps legitimitet som president. Dette er det samme som å desavuere demokratiet.

Det var det Hillary og Obama-systemet gjorde da de satte i gang undergravingen av Trumps kandidatur og senere hans stilling som president.

Norske borgere har ennå ikke fått forklart hva som foregikk. Mediene kommer til å fortsette å stritte imot.

De kommer ikke til å snu

Det er dette som har gått opp for oss: Mediene kommer ikke til å besinne seg. De kommer ikke til en dag å si: – Nå forstår vi hva dere mener. Sorry, vi har tatt feil. Nå vil vi forsøke å speile også deres meninger.

Det motsatte skjer: Ikke bare i forhold til Trumps USA, men også i forhold til konservative i Europa. De utsettes for et voksende press fra Big Tech og Big Government. Når de også får med seg banker og betalingssystemer nærmer vi oss tilstander som vi inntil for få år siden ville ansett som dystopiske.

Establishment som tidligere anklaget høyresiden for dystopi og alarmisme, pisker nå selv frem begge deler.

Høy pris

Prisen for drive alternative medier kommer til å bli høy.

Vi er allerede kjent med shadowbanning på Facebook. Hvis artikkel 11 og 13 i EUs internettlov blir slik det skisseres, vil nettsteder måtte inngå kontrakter med leverandørene: Hvis Google ikke vil gi deg kontrakt er du i mørket.

«De» har tusen måter å stenge oss ned på.

Vårt forsvar er høy kvalitet og kvantitet, dvs masse lesere.

Hvis motparten har enorme ressurser og/eller sugerøret ned i statskassen, blir det en ujevn kamp.

Men den er ikke avgjort. Stadig flere oppdager at de blir løyet til og at gammelmedia er kjedelige.

Du må velge

Valget er ditt: Ønsker du at Thor Gjermund Eriksen skal bestemme hva du får vite om verden, sammen med Jeff Bezos og Marc Zuckerberg? Da er det bare å sitte på gjerdet så går det av seg selv.

Ønsker du derimot å ha nettaviser som kan levere et annet perspektiv på verden og andre nyheter, så ikke bare bør du, men du må støtte Document.

Kun ved å kunne kommersialisere driften, dvs få på plass aksjekapital og senere en abonnementsordning, vil vi kunne ta opp kampen.

Det er mulig. Men en 30.000-40.000 daglige lesere finnes det et kommersielt grunnlag.

Bare for å gi til beste en hverdagshistorie fra det som går under navnet det nye Norge: Et medlem av Document-kretsen fortalte at broren hadde søkt på en stilling i Forskningsparken i Oslo. En vitenskapelig stilling. Likevel var han blitt spurt om hans bror som har skrevet sporadisk for Document.

Vi vet at Google er der og at alle googler. Men det å si det i en slik setting hvor det var totalt irrelevant, betyr bare en ting: Man ønsker å intimidere.

Dette skjer på alle nivåer av samfunnet av betydning, hver dag. Og ingen snakker om det.

Det forgifter langsomt samfunnet.

Før kunne man si: Det gjelder ikke meg. Det rammer bare «de andre». Nå vet alle oppegående mennesker at det ikke er sant.

Nå er alle under mistanke.

Hvor mye synes du friheten er verdt?

 

 

 

Kjøp aksjer i Document.no her!