Qassem Suleimanni

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif brukte Instagram til å fortelle at han gikk av mandag. Men president Hassan Rouhani sa han ikke godtok oppsigelsen. Det vakte oppsikt. Er det uenighet i den øverste ledelsen?

Disse spekulasjonene vil skyte fart nå som den legendariske lederen av al-Quds-styrken, Qassem Suleimani, sier at selvfølgelig er Zarif landets utenriksminister. Samtidig bekrefter han at det var Zarifs utestengelse fra møter med Syrias president Bashar al-Assad i helgen som ligger bak avgangen.

Men det lå ikke noe politisk bak fraværet, forsikrer Suleimani. Det skyldtes en byråkratisk feil.

Den forklaringen er det ingen som tror på. Assad besøkte Iran for første gang siden 2011, året da borgerkrigen begynte. At det skulle være en forglemmelse at utenriksministeren ikke var med, står ikke til troende. Tvertom. Suleimani vet at ingen tror det. Han sender et budskap til flere.

“Mr Zarif is in charge of the foreign policy of the Islamic Republic, and has always been supported by the top officials, especially the supreme leader,” Qassem Soleimani, head of the Quds Force — the extraterritorial branch of the Islamic Revolutionary Guard Corps – was quoted as saying by Fars news agency

Reuters

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!