De gule vestene ved den ukjente soldats grav i Paris, 1. desember 2018. Foto: Stephan Mahe/Reuters/Scanpix

Kjære «nettkriger». Du sitter et eller annet sted foran en computer. Du har debattert iherdig i årevis. Jeg har en nyhet til deg: Du vant.

Ja, det er sant. De sa du var sinnssyk og full av hat. Det var du ikke. Så du reagerte ikke på de anklagene.

De sa du var manisk opptatt av muslimer, men det var du ikke. De sa du var manisk opptatt av islam, men det var du heller ikke. Det var ikke det som det handlet om for deg.

De sa du var drevet av hat men det du ville var å bekjempe hat. For deg har det hele tiden handlet om demokratiet. At ingen har rett til å oppfordre til drap på noen.

Du ville ikke akseptert slike oppfordringer i navn av noen gud eller noen religion. Fordi du er et demokratisk menneske. Og se hva som kom du av det:

Din side har vunnet.

Den andre siden har tapt.

Overalt i Europa vil et antall «moskeer», som i virkeligheten brukes til noe annet enn tro og bønn, bli stengt i tiden som kommer.

Agitatorer forkledd som «imamer» vil bli sendt tilbake til de antidemokratiske statene de ble utdannet av.

Myndighetene er begynt å reagere.

De demokratiske institusjonene har ligget stille i årevis, av årsaker kanskje ingen noensinne vil få forklart. Ikke fordi noen egentlig ønsket det. Men fordi hele problemet falt ned mellom stoler og ikke fikk den oppmerksomheten det fortjente. Bittert, men hvilken rolle spiller det i dag?

Du har vunnet.

Seier’n er din.

Det blir ikke noen fremmed maktovertagelse i Vesten. Det blir heller ikke noe parallelsamfunn. Det blir ikke noen balkanisering. Det blir ikke noen ødeleggelse av det samfunnet du vokste opp i. Selv den politiske korrektheten er forbi. De destruktive kreftene blir nedkjempet. Fordi institusjonene har våknet til live. Akkurat slik som du ønsket at de skulle gjøre. Det var derfor du skrev så mange innlegg i kommentarfeltene.

Og saken er at de leste deg. De som avgjør slike ting. De svarte deg ikke, men de leste hva du skrev. De tok det til seg.

Tusener av innlegg har du skrevet, og tvilt sterkt på om det kunne nytte noe. Men tusener av andre gjorde det samme. Og hadde samme tvil, for ingen av dem kjente hverandre. Sammenlagt ble det til en tekst som ikke kunne forbigås.

Og det er nettopp dét politikk er: Menneskets evne til å handle sammen. Du handlet politisk. Og nå kommer resultatet.

Østerrike har stengt syv moskeer og utvist seksti agitatorer. I Norge blir det forbudt å gi offentlig støtte til foreninger som agiterer i strid med straffeloven. Pengestrømmen fra diktaturene blir stoppet.

Denne oppmerksomheten brer seg ut over kontinentet. Det er nettopp ikke en kamp mot andre troende. Det er en kamp mot illegale fasiliteter som med penger fra diktaturer søker å underminere demokratiet.

De blir stengt i tiden fremover. Organisasjoner for indoktrinering og agitasjon forsvinner.

Og du har vært en del av at dette skjer.

Du har gjort demokratiet en stor tjeneste.

Et monument for den anonyme bloggeren vil være på sin plass.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.