Gjesteskribent

Gråtekoner er godt stoff i TV2. Derfor slapp de gruppen fra Dokka som kjemper for  at Farida skal hentes hjem fra Afghanistan, til i nyhetene enda en gang.

Aksjonistene besitter en infernalsk pågåenhet en gjerne kunne misunne dem for, men det hele gir en flau smak i munnen når det viser seg at det er rent populistisk føleri i verste SV og Krf-stil som er drivkraften, og målet er å la en familie som har løyet få opphold i Norge.

Den utviste aghanske piken Farida har imidlertid gitt aktivistene blod på tann. De nekter å godta UDs endelige avgjørelse om at den afghanske piken og hennes «alenemor» som viste seg å være gift, skal bli værende i sitt hjemland, sammen med faren. Uten å skjemmes saksøker de nå staten og belaster vårt rettsapparat med en sak der de fremsetter de mest utrolige påstander om Faridas tilhørighet til Norge, med asyladvokat Humlen, som rettslig spydspiss.

Farida bodde i Norge i bare tre år, fra hun var fem til hun var åtte. Men det gjør henne norsk, mener damene fra Dokka, og sier:  «Norske barn må få høyre til i Noreg».  Farida norsk? Etter tre år i Norge?

Enda mer fantastisk er påstanden fra den andre aktivisten i gruppen som uttalte seg på TV2. Hun mente for ramme alvor at Farida etter tre år i Norge «ikke hadde forutsetninger for å bli integrert i Afghanistan, for hun har en norsk kultur i ryggen!» Det er så man ikke tror sin egne ører. For hva da med Faridas foreldre, som har afghansk kultur i ryggen? Hvordan skal de kunne integreres i Norge?

Det hun sier, er rett og slett at den som kommer fra en annen kultur ikke har forutsetninger for å kunne integreres i noe annet land. Heller ikke i Norge.

Når det gjelder Farida, er situasjonen en annen. Hun er tilbake til sitt hjemland, sammen med sine afghanske foreldre. Men selv det er ikke godt nok for at hun kan integreres i Afghanistan.

Vedkommende skjønner åpenbart ikke konsekvensene av det hun selv sier. Men så har da heller aldri logikk vært gråtekoners styrke.

Like fullt stiller TV2 opp som mikrofonstativ for slike absurde påstander, og det uten et eneste kritisk spørsmål. TV2 må gjerne tro at de bedriver nyhetsformidling, men her er det heller snakk om rent føleri og aksjonisme.

TV2 vet nemlig at opinionen påvirkes mer av gråtekoner enn av fakta.  Følelser trumfer journalistisk integritet – igjen.

Thor Dag Halvorsen

Skjermdump fra TV2-nyhetene

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!