Nytt

Kan motstanderne ha forregnet seg? Tegning: Karine Haaland

Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide møttes onsdag for å være forberedt på et hurtig maktskifte, kan NRK melde. En slik melding vil trolig få den blå fløyen til å følge ekstra godt med på prosedyre for avstemningen fredag.

Det er opplest og vedtatt at Hareide ikke vil få flertall på det ekstraordinære landsmøtet fredag. Hvordan de to har kunnet møtes for å drøfte et raskt regjeringsskifte er vanskelig å forstå. De savner grunnlag.

Hvis ikke Hareide har en overraskelse i ermet. Skulle Hareide overrumple landsmøtet kan det få store konsekvenser.

NRK skisserer en detaljert plan for hvordan en ny regjering skal dannes. Siden utviklingen de siste dager har pekt i en annen retning, er NRKs oppslag merkelig. Det er nærmest som om NRK vet noe ingen andre vet. Som om en ny regjering er opplest og vedtatt.

Har noen snakket sammen? Som man sa i gamle dager.

 

Hareide og Støre møttes onsdag – skal ha lagt plan for raskt regjeringsskifte