Nytt

Hareides appeller falt på stengrunn i Kristiansand. – Det ville bli et jordskjelv hvis vi feller dagens regjering, sa KrF-veteran Oddbjørn Kleivane. Mandag besøkte Hareide og Ropstad Bergen KrF (bildet) – også der møtte Hareide kraftig motstand.

Flertallet i Kristelig Folkepartis største lokallag, Kristiansand, har på det ekstraordinære årsmøtet stemt for at de velger høyresiden og dagens regjering.

– Det er et klart mindretall som ønsker å forhandle med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De har fulgt rådet jeg ga årsmøtet, som også er det samme nestlederne i KrF har gitt, sier lokalleder Viggo Lütcherath til NRK.

Mandag kveld har Kristiansand KrF valgt 22 medlemmer som skal sendes til fylkesmøtet. Flertallet av disse har valgt høyresiden, slik det ser ut nå. Endelig opptelling er klar tirsdag morgen.

Mange mener likevel det stikk motsatte. Både nestleder i Agder KrF, Irene Solli, og Celina Hagen, styremedlem i KrF, er totalt uenig med lokallagslederen.

– Det var et stort mindretall som vil gå mot venstre, og jeg føler vi har mye støtte. Jeg har tro på at vi skal vinne fram på landsmøtet, sier Hagen, som mener partiet bør følge partileder Knut Arild Hareide.

KrF-veteran Oddbjørn Kleivane sa på det ekstraordinære årsmøtet at han har ligget våken i 14 dager og tenkt på retningsvalget.

– Nå har jeg konkludert. Det ville bli et jordskjelv hvis vi feller dagens regjering.