Sakset/Fra hofta

Norge gir store beløp i nødhjelp. Mellom 2010 og 2017 ga vi 250 milliarder kroner til andre land. Blant dem var India som mottok 1,3 milliarder kroner i løpet av denne perioden. Nå sier India at de vil lansere et offentlig helseprogram. Men trenger India fremdeles nødhjelp? I 2012 sa Indias finansminister til Storbritannia: «Vi trenger ikke bistand fra dere. Det er peanuts».  Ifølge offisiell transkript sa Pranab Mukherjee:

“We do not require the aid. It is a peanut in our total development exercises [expenditure].” He said the Indian government wanted to “voluntarily” give it up.

David Cameron ble satt under hardt press og Tory MP Philip Davies sa at nødhjelpen til India måtte stanses umiddelbart:

‘India spends tens of billions on defence and hundreds of millions a year on a space programme – in those circumstances it would be unacceptable to give them aid even if they were begging us for it.

‘Given that they don’t even want it, it would be even more extraordinary if it were to be allowed to continue.

Storbritannia har fortsatt å betale selv om Indias myndigheter altså ikke vil ha pengene. India har til og med selv et stort internasjonalt nødhjelpsprogram!

Norge gir penger til mange land…

Idag melder NTB-AFP:

India har lansert verdens største helseprogram. «Modicare» skal dekke 500 millioner fattige indere.

Programmet skal gi en helseforsikring på 500.000 rupi, drøyt 56.000 kroner, til alle fattige familier som trenger behandling for alvorlige sykdommer.

Forventet kostnad for den sentrale myndigheten og de 29 delstatene er rundt 1,6 milliarder dollar i året. Finansieringen av programmet vil økes gradvis i takt med behovet.

– En historisk dag

Programmet er oppkalt etter statsminister Narendra Modi. Modi delte søndag ut helsekort under lanseringen i Ranchi, hovedstaden i den østlige delstaten Jharkhand. Han kalte lanseringen en historisk dag for India.

– Det er et stort steg mot å sikre et godt og tilgjengelig helsevesen for de fattige i India. Over 100 millioner familier vil kunne dra nytte av det, sa han.

Indias overbelastede helsevesen har blitt rammet av mangel av sykehus og leger. Mange indere er blitt nødt til å ty til private helsetjenester, men en privat legekonsultasjon kan koste 15 dollar, en pris som er altfor høy for millioner av indere som lever på under 2 dollar per dag.

Eksperter med forsiktig ros

Over 60 prosent av den gjennomsnittlige indiske familiens utgifter går til medisin og helse, ifølge indiske myndigheter.

Eksperter har roset Modicare, men har påpekt at statsministeren bør utvide primærhelsetjenesten og ikke bare sekundær- og tertiærhelsetjenestene for alvorlige eller langvarige behandlinger.

– Modicare utvider ikke primærhelsetjeneste, som vi mener er det svakeste punktet i helsetjenestene i India, skriver Rajiv Lall og Vivek Deheija i tenketanken IDFC Institute i en kronikk.

Hvis nødhjelpen fra Storbritannia, som er vesentlig større enn den fra Norge, regnes som «peanuts» i India, bør Norge fremdeles fortsette å overføre penger? Til et land som selv deler ut nødhjelp til andre land? De 150 millionene som Norge gir til India hvert år kunne kanskje vært brukt bedre – hjemme?

Den store mangelen på leger i India skyldes forresten til dels at sykehusene i Storbritannia er fulle av dem. Å tiltrekke seg de beste migrantene, slik vestens politikere drømmer, om tapper de fattige landene for de som kunne ha bygget opp landet. Migrasjon er ikke noen vinn-vinn situasjon. Det tapper de fattigste landene for den viktigste ressursen som er høyt utdannende mennesker. Globalistene burde ha jobbet aktivt for å tilrettelegge mindre migrasjon. Det ville ha spart miljøet og bremset befolkningsveksten hvis alle måtte ta ansvar for sitt eget land og sin egen befolkning.