Hvis Republikanerne i Senatet søler bort nominasjonen av Brett Kavanaugh kommer velgerne til å ta en grusom hevn i november.

Velgerne vil ikke tilgi at Republikanerne lar Demokratene snatch Victory from the jaws of defeat, snappe til seg seieren fra nederlagets time. Det vil være helt uforståelig. Republikanerne har en stemmes flertall og selv blant de moderate Republikanerne som Susan Collins, Jeff Flake og Bob Corker er det ingen forståelse for de metodene Demokratene bruker.

Kimberley Strassel oppsummerer i Wall Street Journal.

But listen to those base voters on Twitter , on radio, in public forums. They are prepared to release most of their rage over any Kavanaugh defeat on the Republican Party. One of their abiding complaints is that GOP politicians too easily succumb to liberal tactics. It is among the most-cited reasons they voted for Mr. Trump—that (for better or worse) he doesn’t back down. And while some are tolerant of a process that allows this accuser to speak, what the base mostly sees is an old, unsubstantiated, unprovable claim, and a partisan smear designed to deny a duly elected president his Supreme Court pick.

These voters handed Republicans control of the White House and Congress in large part to oversee these Supreme Court fights. Republicans have 51 votes, a sterling candidate, and no excuses. Good luck to any GOP candidate who turns around and promises a new nominee after a Kavanaugh fail. Why would or should voters believe Republicans would get it done the next time? Especially given that Democrats know they can repeat the ambush exercise. Among the reasons base Republicans lag Democrats in enthusiasm for this election is bitterness that the GOP failed in core promises to repeal ObamaCare and to restrain spending. A blown Supreme Court nominee would make matters far worse.

Det hun oppsummerer gjelder også andre partier: Velgerne har mistet tålmodigheten med politikere som ikke leverer. Som lover og gjør noe helt annet.

Det er et viktig vendepunkt.

The GOP Can’t Win for Losing

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.