Nytt

Pastor Paul Song ble fengselsprest i Brixton fengsel i London. Han er fra Sør-Korea, konvertitt og ville gjøre noe for de som er lavest på samfunnsstigen. Men det han møtte i Brixton var noe helt annet: Islamister/gangstere som tar over fengslet og terroriserer og truer andre til underkastelse.

Dette er Storbritannia anno 2018 og vi kan bare si: Hvordan kommer det til å gå med et samfunn som mister kontroll med sine fengsler, som er samfunnets straffeanstaler?

Song holdt bibel-studiegruppe i kapellet. En dag får gruppen besøk:

One afternoon three inmates appeared in the chapel, interrupting a discussion on divine grace to loudly acclaim the killers of Lee Rigby, whose murder by jihadis on a South London street shocked the nation.

Alle husker det bestialske drapet på soldaten midt på lyse dagen. Han ble påkjørt og hakket ihjel med en kjøttøks. Normale mennesker ønsker ikke å bli minnet om denne hendelsen. Man skulle tro muslimer helst ville glemme den. Men så viser det seg at de to jihadistene er helter for nålevende islamister. Det er ikke til å tro.

 

To do this in a place of worship was obscene,’ he says. ‘Some openly spoke in the chapel in support of Islamic State.’

Men dette var bare ett av mange eksempler. Islamistene ledet an og gjorde at muslimene, som det var flest av, overtok fengslet. Det ble riktig ubehagelig for andre.

Today, Mr Song tells The Mail on Sunday in chilling detail how extremist Muslim gangs came to dominate his jail: intimidating prisoners into converting to Islam and physically assaulting him over his Christian faith.

Britiske myndigheter ser ut til å lukke øynene for det som skjer. De lot en imam, Mohammed Yusuf Ahmed, bli sjefen for sjelesorgen i fengslet. Han relegerte presten til laveste trinn på stigen.

The Brixton prison imam who Paul Song believes was instrumental in forcing him out of the jail once launched a bizarre attack on Barbie dolls.
Mohammed Yusuf Ahmed said in 2011: ‘Barbie dolls belong to the top shelf. What is the point of a four-year-old girl having a doll that is dressed going to a nightclub? What is the point of a doll that has voluptuous assets? It’s a sign of the Day of Judgment.’
For eight years, he was a part-time chaplain at Woodhill high-security prison in Milton Keynes, while also general secretary of the Islamic Party of Britain. The party allegedly advocated the death penalty for public displays of homosexuality and wanted to transform Britain into an Islamic state.
In 2014, it was reported that Ahmed, who also uses the name Shaykh Yusuf Az-Zahaby belonged to the Islamist organisation Al-Hikma Media where some preachers have advocated killing women who engage in premarital sex.

Imam Mohammed Yusuf Ahmed sørget for at pastor Song mistet plassen sin. Song ble beskyldt for å forkynne «radikal kristendom».

And he describes how he was summarily dismissed from the jail over claims – which he strenuously denies – that he called one inmate a ‘terrorist’. He was also falsely accused of espousing ‘radical’ Christianity.

He believes the complaint was orchestrated by imam Mohammed Yusuf Ahmed, who was appointed as the prison head chaplain in 2015 and soon set about upending the multi-faith religious support offered to inmates.

Initially, Mr Song was denied a proper hearing but this newspaper can reveal that an external investigation eventually cleared him a year later and he has been reinstated.

Song var fengselsprest i 19 år. Men hele maktbalansen i fengslet endret seg. Muslimene overtok. Dvs de voldelige og maktsyke blant dem.

He claims his dismissal after 19 years’ service followed a power shift in the South London prison, where a hardline Muslim contingent, feared by officers and inmates alike, were acting with impunity.

Det er utrolig å lese at de ansatte og ledelsen er redde for de innsatte. Fengselet virker som et bilde på hele det britiske samfunnet, der noe av det samme ser ut til å skje: Vold og trusler om vold, virker.

Song underviste i mainstream kristendom. Men imamen fikk det for seg at den var ekstrem og fikk den forbudt. Det sier noe om hva toleransen vil bli brukt til når muslimene får makten.

Mr Song taught mainstream evangelical courses which proved popular with inmates, but the new imam banned them, saying the material was too ‘extreme’.

Fengselsledelsen bøyde seg for imamen og ga Song sparken, uten å la ham få forsvare seg.

Of all the elements of his astonishing story, it is perhaps the apparent willingness of the prison authorities to readily accept the allegations and dismiss Mr Song without first seeking his version of events, that is the most troubling.

Song gir mange eksempler på hva som skjedde i Brixton:

  • Inmates were forced – in some cases through violence – to convert to Islam for ‘protection’
  • Muslim inmates jeered, pushed and abused him, calling him ‘Chinky’ and ‘Crazy Christian’
  • He feared for his safety and always tried to ensure he was in view of a CCTV camera
  • That the imam vowed to change what he called the ‘Christian domination’ inside prison
  • He was forced to hold prayer meetings in a cell because the imam stopped him using the prison chapel

Song sier han møtte et hat mot Storbritannia hos noen av de innsatte som skremte ham.

Han fikk beskjed av imamen om å innstille bibel-klassen. Song fant en ledig celle og samlet sine elever der. Da imamen fikk høre om det, ble han rasende. Han ble ikke mindre sint da en fengselsinspektør fant at en tredel av de innsatte levde i frykt.

Following a visit to the jail in January 2017, prisons inspector Peter Clarke found high levels of violence and reported that ‘a third of prisoners felt unsafe’. It was also noted that the jail had been without a full-time Anglican chaplain for 18 months. Mr Clarke said one should be recruited ‘without delay’.

Imamen ville ha vekk brysomme personer som Song, og i august fikk han beskjed om aldri å vise seg mer. Song forsøkte å anke, men fikk samme svar fra ledelsen:

He then received a letter from Graham Horlock, the prison official in charge of reducing offending, saying he had received allegations that he had called a prisoner a ‘terrorist’, made references to IS and had threatened the imam. All this Mr Song vehemently denies.

The letter went on to say that the decision to remove him was ‘permanent and with immediate effect’ – with the ban coming before he had the chance to defend himself.

Paul Song hadde vært politietterforsker i Sør-Korea. Han var vant med å omgås kriminelle. Da han ble sparket ble det satt i gang en underskriftskampanje for ham som samlet 43.000 underskrifter. En innsatt forteller:

One, Nigel Williams, praised Mr Song’s work, saying: ‘Hundreds of ex-prisoners have the highest respect and admiration for Paul and would say that his actions changed their lives for the better. The prisoners are devastated by his removal.’

He added that while there was a ‘lot of support for Muslims’ little was being done for Christians, adding that violent Islamist gangs ‘are trying to spread their religion by force’ and radicalise inmates.

Fra mange år tilbake kjenner vi til memoarer av fanger som var i sovjetiske Gulag-leire eller de franske leiren i Guyana. Her var det en hakkeorden. Man måtte ha noen til å beskytte seg. I dagens britiske fengsler er muslimene herrer.

Another former prisoner, Jeremy Conlon, said in a witness statement: ‘The Muslim prisoners created by far the largest gang that ruled the prison by threat of violence. The Muslims offered converts protection. With a shortage of guards this protection became invaluable.’

Those who didn’t convert, said Mr Conlon, lived in fear. He said it was impossible to ‘speak out about the oppression without facing a genuine risk of being attacked.’

Hvis myndighetene tillater en slik utvikling på innsiden av fengslene, hva da med utsiden? Disse fangene kommer ut. Hva slags kunnskap tar de med seg?

Ledelsen blånekter for at noe er galt i Brixton.

A Prison Service spokesman said: ‘There is absolutely no evidence to support claims relating to extremist behaviour at HMP Brixton.’

Song har følgende observasjon etter sine erfaringer:

Not for a moment did I think that something like this could happen in England.’

 

 

The day jihadis hijacked my jail Bible class yelling support for Lee Rigby’s killers: A chilling account of how Muslim gangs took over a Brixton prison – by a Christian chaplain who’s just won his job back after HE was called an extremist and sacked