Nytt

Bilbrann er et meget effektivt våpen mot sivilsamfunnet. Det skremmer folk å se brennende biler og synet av et bilvrak er en manifestasjon av de kriminelles makt.

Det brant seks biler i København i natt. Politiet sier de ikke kjenner bakgrunnen. I streng strafferettslig forstand er det korrekt. Men hele befolkningen kjenner «bakgrunnen».

Når politiet later som om den er ukjent, sender de et signal om at de ikke tør identifisere «bakgrunnen».

Tirsdag aften har der været sat ild til flere biler i Københavns nordvestkvarter. Det bekræfter Københavns Politi.

Politiet har modtaget meldinger om biler, der stod i flammer klokken 22.38, 22.43 og igen på slaget 23.35.

– Der er tale om fire biler på Grønnemose Allé, en på Frimestervej og en på Sjællandsgade, siger Michael Andersen, vagtleder i Københavns Politi. (…)

Politiet kender endnu ikke baggrunden for bil-afbrændingerne.

Et nytt fenomen dukket opp for noen år siden i Frankrike: Det var ikke tvil om hvem som begynte å brenne av biler – innvandrerungdom, muslimsk ungdom. De rettet deres vrede mot omgivelsene. Problemet ble over tid massivt. Siden har det spredt seg til Sverige, og nå finner man det også i Danmark og Norge.

Likevel gjør hverken politi, presse eller politikere noe forsøk på å identifisere problemet. Det foretas ingen sammenligning mellom landene. Hvem er det som brenner og hvorfor? Ligner ikke dette på en form for krigføring mot sivilsamfunnet?

Et annet fenomen som har dukket opp og bredt seg er stenkasting, fra broer. I Danmark har det vært mot tilfeldige bilister. I Sverige har det vært mer målrettet mot politi, brannbiler og redningstjeneste.

Likevel tør ikke politi, presse og politikere navngi gjerningsmennene og beskrive hva de holder på med.

Det er en form for underkastelse ikke å tørre å se gjerningsmennene i øynene.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.