Illustrasjonsfoto

En 29 år gammel mann er lam etter at han ble sparket og slått av en fremmed mann i Larvik i juli i år. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

Mange mennesker var lørdag 14. juli på vei bort fra festivalområdet etter Stavernfestivalen, og mannen som nå ligger på sykehus, reagerte på at en bil kom kjørende i høy hastighet i gata hvor det gikk store folkemasser.

– Han syntes han kjørte fort og dunket i ruta, forteller krimsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon til Østlands-Posten.

Det resulterte i at en mann hoppet ut av bilen og gikk til angrep på 29-åringen.

– Han tok tak i ham, ga ham flere slag og sparket ham minst én gang mens han lå nede og sto i knestående, forteller Vittersø.

Siden har 29-åringen ligget hardt skadd på Ullevål sykehus, før han nylig ble overført til rehabilitering – lam i mer eller mindre hele kroppen utenom tre fingre.

Flere vitner fikk med seg voldshendelsen og noterte registreringsnummeret på bilen, som politiet er sikre på fungerte som en pirattaxi. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

– At noen har kjørt pirattaxi, er ikke vårt fokus i denne saken, understreker Vittersø og håper publikum vil komme med tips som kan oppklare saken.

Bilen, en eldre rød golf, hadde en mannlig sjåfør.