Illustrasjonsfoto

En 25-åring meldte seg selv til politiet som var på utkikk etter ham i forbindelse med at en 29-årig Larvik-mann ble brutalt slått ned under Stavern-festivalen slik at han ble lam.

Saken har engasjert lokalt og vakt oppsikt.

Det var under Stavern-festivalen lørdag 14 juli at 29-åringen reagerte på at en pirattaxi villmannskjørte blant gående. Da han banket på ruta for å få ham til å senke farten, hoppet sjåføren ut:

– Han syntes han kjørte fort og dunket i ruta, forteller krimsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon til Østlands-Posten.

Det resulterte i at en mann hoppet ut av bilen og gikk til angrep på 29-åringen.

– Han tok tak i ham, ga ham flere slag og sparket ham minst én gang mens han lå nede og sto i knestående, forteller Vittersø.

Siden har 29-åringen ligget hardt skadd på Ullevål sykehus, før han nylig ble overført til rehabilitering – lam i mer eller mindre hele kroppen utenom tre fingre.

29-åring lam etter voldsepisode i Larvik

Politiet mottok mange tips. Ikke minst bilnummeret var et viktig spor. Tre brødre havnet i søkelyset. Den 20 juli pågrep politiet yngstemann. Han ble sittende en uke i varetekt. Nå ble nummer to pågrepet. Også han hadde kjørt pirattaxi den natten, men en annen bil. Også han satt en uke i varetekt, før politiet fant ut at det var den eldste på 25 som var den mistenkte.

Politiet har lett etter ham, men han skal ha oppholdt seg i Sverige. Da han kom tilbake valgte han å melde seg for politiet.

Østlands-Posten omtaler mennene som «Larvik-brødrene». Omstendighetene tyder ikke på at brødrene er fra Larvik og Østlands-Posten burde unnlate å bruke en villedende betegnelse. Enten oppgi hvor de er fra eller la være å  kommentere bakgrunn.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂