En nevø av Per Sandberg, Espen Sandberg (27) ble nesten drept av en 25 år gammel utenlandsk mann som gikk løs på ham med tapetkniv utenfor Prix-butikken på hjemstedet i Verdalen torsdag. Til tross for det alvorlige angrepet ble mannen løslatt av politiet som mener det ikke er fare for gjentakelse.

Den oppfatningen deler ikke Espen Sandberg som er redd flere fra samme familie skal komme på besøk. I følge ham har det allerede vært folk på døra mens han lå på sykehus.

Ifølge Espen Sandberg skal episoden ha startet i et veikryss. 25-åringen, som nå er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig våpen, skal ha snudd og kjørt etter Sandberg fordi han mente Sandberg brøt vikeplikten.

Ved Prix-butikken skal gjerningsmannen ha kommet bort til Sandberg og sagt at han ville slåss.

– Jeg sa jeg ikke var interessert i det. Særlig ikke når han hadde en guttunge i bilen. Deretter gikk jeg inn i butikken for å handle, forteller han.

Da han kom ut, så han at 25-åringen sto like ved inngangspartiet og sperret veien til bilen hans.

– «Nå kan vi slåss. Jeg har kjørt hjem min sønn,» sa han. Jeg svarte at «Jeg vil ikke slåss med deg. Jeg har ikke interesse av å slåss». Deretter dyttet jeg lett til ham så jeg skulle komme meg til bilen. Så hørte jeg raspelyden fra at han trakk ut bladet på tapetkniven. Idet han svingte kniven rundt, snudde jeg for å løpe inn i butikken. Men jeg snublet, forteller Sandberg.
..
Den ene kompisen min klarte å hindre at han fikk kuttet over strupen min. Jeg er 100 prosent sikker på at det er den han var ute etter. Etter hvert fikk den andre kameraten min slått kniven ut av hånden hans, sier han før han utbryter:

– Jeg kjempet for livet mitt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂