Bildet: Laura Ingraham har sitt eget show på Fox News med hennes egen uformelle stil. Disse høyresidens tv-stjerner har vært en torn i øyet på venstresiden i lang tid. Venstresiden har lenge forsøkt å ramme dem ved å gå løs på annonsørene. Daniel Hogg fra Parkland-skolen er aktivist og tv-stjerne og bruker sin status til å ramme Ingraham, for en tweet.

 

Det som blir tydelig for mange er at de store techselskapene er på Demokratenes side. Det vil også si masseprotester som den i Washington sist lørdag, mot National Rifle Assocation og for våpenkontroll.

Samarbeidet mellom Hollywood, Silicon Valley, mediene, Demokratene, NGO’er med masse penger fra bidragsytere som Soros Foundation, er en mektigere lobby enn NRA noen gang vil kunne bli. De skaper inntrykk av en massebevegelse, siden de også har mediene på sin side.

Deres kampanjer får direkte følger for ytringsfriheten.

Laura Ingraham sendte ut en uskyldig tweet om David Hogg. Hogg gikk på Parkland skolen hvor Nikolas Cruz skjøt 17 mennesker og er siden blitt heltidsaktivist for gun control.

Hoggs argumentasjon er enkel og brutal: Hvis du er mot våpenkontroll har du blod på hendene.

Det er en enkel slutning og et potent politisk våpen. Det er en slående parallell til Arbeiderpartiets bruk av Utøya: Hvis du har gjerningsmannens holdninger legger du grunnlaget for nye voldshandlinger. Hvem skal avgjøre hvilke holdninger som er fordømmelsesverdige? Ap selvfølgelig, og Utøya-generasjonen. Hva slags politisk klima vil vi da få?

Det er samme retorikk som March for Our Lives står for og de får samme rød-løper behandling av NRK og norske medier som amerikanske medier gir dem.

Laura Ingraham ben i nesen

Bortsett fra Fox News . Kjennetegnet på tv-show-verter som Laura Ingraham er at de tar igjen.

David Hogg Is Quickly Learning How to Be a Bully

 

Det finner ikke aktivister som Hogg seg i. Han svarte:

 

Ytringsfrihet og penger

Å be publikum gå på annonsørene er det samme som å angripe ytringsfriheten i USA. Men den brede venstresiden har ikke noe problem med det. De har den moralske sannhet på sin side og den opphever alle betenkeligheter.

Det er selvfølgelig CNN og de andre mediene som gir Hogg makt bak ordene. De har gjort ham til superstar.

Hogg demonstrerer at han ikke tåler kritikk selv. Han kan kritisere andre så mye han vil. Dette er også et generelt trekk ved venstresiden.

Hva ble resultatet? Tre annonsører bakket ut og Ingraham måtte be om unnskyldning. Den ble ikke akseptert.

Bevegelser som den man ser i USA tiltrekker seg en spesiell type mennesker, med et fanatisk islett.

Kampen mot Trump og hans velgere mobiliserer krefter som vi også kommer til å se i Europa.

Alliansen Rødt-KrF og Ap var et varsel om noe slikt. De veltet Listhaug med de samme metodene, og Erna ble skremt.

Kremjobber

Når techgigantene utnevner Obama-topper til kremjobber er det et politisk signal: De står sammen med Obama og Hillarys USA. De har makt og vil bruke den. Det er en sammensmelting av økonomisk og politisk makt som vi ellers forbinder med høyresiden. Men dette er et venstreside-meme som forblinder. Høyresiden er svak på propaganda og medier. Venstresidens strategi blir ikke kartlagt av medier som selv er en del av den.

Obamas tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Susan Rice, går inn i styret for Netflix. Hun er den tredje Obama-insider som får en toppjobb hos en av tech-gigantene.

Big tech companies offer gilded safe space for Obama officials

Utnevnelsen provoserer konservative. Rice er kontroversiell. Hun bidro til å mørklegge hva som foregikk da det amerikanske konsulatet i Benghazi ble angrepet i 2012 og ambassadør Stevens og to sikkerhetsvakter ble drept. Susan Rice gikk på tv og sa det skyldtes en islam-kritisk video, noe hun og Hillary visste ikke var sant. Dermed fikk den islam-kritiske siden skylden.

Rice er også kommet i søkelyset fordi hun ba om at overvåkingstjenestene avslørte identiteten på Trump-medarbeidere som ble avlyttet når de var i kontakt med utenlandske kontakter. Denne såkalte unmasking er noe et fåtall personer i toppstillinger kan be om. Susan Rice var blant de ivrigste sammen med FN-ambassadør Samantha Power.

Rice skrev et brev på siste dag av Obamas tid som president, der hun viser til et møte i Det hvite hus 15. januar 2017, der hun siterer Obama på at han vil alt som har med avlytting og etterforskning å gjøre, skal foregå etter boken. Hvorfor skulle Rice skrive et slikt brev i ettertid, spørres det. Var det for å ha sitt på det tørre?

Hvor makten finnes

David Plouffe har gått fra Uber til Facebook. Han er en av de hvite, pene mennene som figurerer i «dokumentarene» NRK sender.

David Plouffe, a former senior adviser to Obama, was hired by ridesharing company Uber in August 2014 to be its senior vice president of policy and strategy. This past January, Plouffe was lured away from Uber by Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg to help run his Chan Zuckerberg social advocacy organization.

Jim Carney har gått til Amazon

Former White House press secretary Jay Carney has settled down at another titan, Amazon. Carney, who departed the West Wing in June 2014 and spent six months as a political analyst at CNN, joined Amazon in March 2015 as senior vice president for corporate affairs.

Det som gjør dette ekstra alvorlig er at både Amazon og Facebook driver utrenskning politisk filtrering av innhold. De bruker teknologien til å renske ut uønsket innhold, hvilket vil si deres politiske motstandere.

Dette er en trussel mot demokratiet slik vi kjenner det. Offisielt er det et åpent samfunn med fri meningsutveksling. I virkeligheten er det kun en side som kommer til orde.

En av techindustriens kjettere, Peter Thiel, påpeker:

Conservatives have long criticized tech companies for disregarding and shunning their viewpoints. During a recent debate at Stanford University, PayPal co-founder Peter Thiel described Silicon Valley as «a one-party state.»

«The other side doesn’t care for you,» Thiel said, «and your side doesn’t care for you because they don’t need to.»