Sakset/Fra hofta

Tre techgiganter fjernet mandag infowars.com ledet av Alex Jones fra sine plattformer. Begrunnelsen var hatespeech. Slettingen oppfattes som sensur. De store techselskapene er venstreorienterte og hatespeech betyr i virkeligheten speech we don’t like.

Yesterday, within a matter of hours, Apple, Facebook, and YouTube all removed Jones’ content from their platforms. I don’t know how many years Jones has been doing the same stuff at those places, but suddenly all three of them decided that enough was enough. Just like that. Hell of a coincidence, huh?

For den som følger amerikansk debatt kommer vedtaket i en kontekst der venstresiden i økende grad benytter sin medie- og tech-makt til å bringe motstandere til taushet. Det har skjedd på bred front.

Amazon slettet for en tid tilbake uten forsvarsel leseranbefalingene til konservative forfattere. Slike anbefalinger betyr en god del for salget. Eieren Jeff Bezos tilhører venstresiden. Hvis en høyreorientert multimilliardær hadde benyttet sin økonomiske makt til å handikappe venstresidens produkter, ville det garantert vært førstesidestoff.

Men de liberale mediene i USA skriver ikke om den krypende sensuren. Av en enkel grunn: De støtter den. Bezos eier Washington Post, hvis motto er: Democracy dies in darkness. Trump er mørket. Mediene er ikke lenger den fjerde statsmakt, de er the opposition, som Steve Bannon sa etter valget. De er del av the Resistance. Dette er en motstandsbevegelse som har erklært den valgte presidenten krig. De trenger juridiske påskudd til å erklære ham illegitim. Noen kan ikke vente på bevis, men oppfører seg som om bevisene foreligger. Det gjør også norske medier. Det er nok å legge rekken av forsider på norske aviser etter hverandre. De forteller om en uthengning og kampanje mot en amerikansk president, som er uten sidestykke.

Samtidig ser konservative velgere at antisemitter og voldelige Antifa får holde på som de vil. Antifa holdt en voldelig motdemonstrasjon i Berkely i helgen. Ca 20 ble arrestert og politiet la deres bilder ut på nett. Bare ansiktene sier i mange tilfeller mye. De opptrer maskert og politiet beslagla våpen. Likevel får deres nettsider være i fred.

Infowars og Alex Jones har formidlet mye rart.

«He said Sandy Hook never happened. He said David Hogg is a ‘crisis actor.’ He thinks the government is putting things in the water to make everybody gay.» Yeah, I know. He’s nuts. I don’t like that he says those things. You and I have the right to publicly disagree and call him a freaking wackjob.

Men er dette en grunn til å fjerne ham fra nettet?

Slettingen av infowars er en advarsel. Det er intimidering av andre, en beskjed om å passe seg og ikke bevege seg utenfor de linjer venstresiden trekker opp.

Mye av det som skjer er på et nivå hvor det ikke vekker oppsikt. Det skjer etter salami-metoden: Friheten forsvinner litt etter litt.

Stephen Green gir ett eksempel:

My other job is providing video commentary for BillWhittle.com, and YouTube has squeezed our traffic in half. Bill has about 120,000 subscribers, and only about 2% get his YouTube notices. We’re still doing well on Facebook, but for how much longer? So if you want to know why I find myself standing alongside Alex Jones, it’s because Facebook and the Electronic Left drove me there.

Ved så åpenlyst å bruke sensur fratar venstresiden seg selv en av deres sterkeste legitimeringer: De står ikke lenger for frihet. De står for diktatur. Denne hang til represjon har fulgt venstresiden helt fra begynnelsen. Når folk vil noe annet enn det de mener er i folkets interesser, setter de inn maktmidler.

Hvem hadde trodd at dette skulle kunne skje i det liberale USA? Men det skjer og norske medier skriver ikke om det. De er på samme side.

Dette er en trussel innenfra vestlige demokratier som ikke tas alvorlig nok.

Når Google sier seg villig til å bygge en søkemotor for Kina som har politiske filtre, handler det kanskje ikke bare om penger. Kanskje det er fordi Google selv har gjennomgått en politisk utvikling hvor de har innsett nødvendigheten av å bruke sensur? Selskapet som en gang hadde Don’t do evil som motto, er idag inne på en kurs som gjør samarbeid med verdens største diktatur logisk.

 

 

Facebook Wages Info-War Against InfoWars

It’s a Mistake to ‘Deplatform’ Alex Jones (Or Anybody Else)

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!