Foto: privatbilde i Ekstrabladet

Nørrebro i København fredag ettermiddag: 15-20 menn, noen av dem i svarte uniformer, trengte seg inn på den muslimske friskolen. En lærer måtte flykte ut av et vindu, forteller rektor ved Indre Nørrebro skole. Han ble selv truet til å utlevere nøklene sine før han ble kastet ut av kontoret.

– Pludselig stod der 15-20 mænd. De ville overtage skolen. De forlangte, at jeg skulle gå – og sagde, at jeg var fyret. Men det kan de jo ikke. Jeg er ansat af bestyrelsen, sier Michael Gravesen.

– Så sagde de samtidig, at jeg skulle aflevere mine nøgler. Dem ville jeg ikke aflevere. Jeg får så at vide, at vi kan gøre det på den nemme eller hårde måde.

Rektor Michael Gravesen har beskrevet det som skjedde på DIA Privatskoles hjemmeside. Han fikk heller ikke lov til å lukke pc’en sin av inntrengerne før han ble kastet ut.

De muslimske mennene sendte emailer i Michael Gravesens navn om et møte på skolen samme kveld. Dette var ikke avtalt med hverken skoleledelsen eller rektoren.

Bakgrunnen for forsøket på å overta skolen skyldes, ifølge rektoren, at minst to av inntrengernes barn var blitt utvist fra skolen fordi fedrene motarbeidet skolen.

– De har fået de chancer, de skulle have. Men de har modarbejdet skolen. På et tidspunkt er det farvel og tak. Desværre er det sådan, at når man siger farvel og tak til forældrene på en friskole, så siger man også farvel til eleverne, forklarer Michael Gravesen.

– Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark – og at de bare kan holde sig væk. Når de oven i købet begår forbrydelser og bryder ind på skolen. Så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk.

– Vi overholder friskoleloven og de regler, som er forbundet med loven. Det bliver vi ved med –  og det er de åbenbart utilfredse med. Men det vil vi ikke finde os i, så de må finde en anden skole at lave ballade på, sier Michael Gravesen.

Det er i utgangspunktet en dårlig idé med muslimske friskoler. Hvorfor er ikke danske skoler gode nok i Danmark? Flerkulturen tvinger seg inn – bokstavelig talt.

Ekstrabladet.dk

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.