Nytt

Bildet: Utdanningsminister Nafatali Bennetts parti Jødisk Hjem sørget for at Knesset vedtok at Øst-Jerusalem ikke kan deles uten godkjenning. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Scanpix

Israelerne utnytter medvinden Trump har gitt dem til å flytte sine brikker frem. Knesset vedtok denne uken en lov som krever at all avståelse av territorier i Øst-Jerusalem må godkjennes av nasjonalforsamlingen.

Den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt en ny lov som strammer grepet ytterligere om ulovlig okkuperte Øst-Jerusalem.

Loven, som ble vedtatt med 64 mot 52 stemmer natt til tirsdag, pålegger framtidige ledere å søke Knessets velsignelse før enhver beslutning om å gi slipp på Jerusalems palestinske nabolag, skriver den israelske avisa Haaretz. (….)

Israel krever Jerusalem som sin «evige og udelelige hovedstad», noe USAs president Donald Trump nylig ble den første utenlandske statsleder til å slutte opp om.

Lovforslaget som ble vedtatt natt til tirsdag, ble fremmet av det ytterliggående høyrepartiet Jødisk Hjem.

– Vi har sørget for at Jerusalem ikke blir delt, sa utdanningsminister Naftali Bennett etter avstemningen. Han leder Jødisk Hjem. (NTB)

For den israelske høyresiden er det utenkelig at Jerusalem blir delt. Jo mer uforsonlig palestinerne opptrer, jo flere israelere vil dele denne oppfatningen.

Palestinerne later som om de sitter med sterke kort på hånden. I virkeligheten er kortstokken fordelt på ny av Donald Trump, og palestinerne sitter med bare dårlige kort.

Palestinernes mangeårige forhandlingsleder Saeb Erekat, som også er generalsekretær i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO, mener Israel nå utnytter de nye signalene fra Washington.

– Palestinerne vil kjempe mot USAs og Israels forsøk på å påtvinge oss løsninger, sier han. (NTB)

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» her.