Den nye antisemittismen biter den gamle i halen: Den er ikke biologisk, men den er rettet mot staten Israels suverenitet. Den krever i navnet til et verdenssamfunn råderett over Israel og forsøker å presentere det som en videreføring av kampen mot nazismen. Her ligger et triks. Den nye antisemittismen har gitt seg selv retten til å definere hvem som er høyreekstrem. Selv jøder kan være det. I dagens regjering i Jerusalem sitter statsråder norske medier kaller høyreekstreme. De som har gitt seg selv denne definisjonsmakten, er helt uten selvkritikk eller ansvar.

De føler at de har mandat fra historien til å sette Israel på plass.

 

Et kjennetegn på at det er fare på ferde, er at Israel havner i henholdsvis gapestokk og trådkors. Denne bølgen har bygget seg opp over lang tid og får nå et utløp med Bibi som statsminister. Dagens wokeregime er fast bestemt på å ta ned Bibis regjering.

Det er nok å se på rapporteringen.

Da Trump ble valgt, sa CNNs Christiane Amanpour at det nå gjaldt helt andre lover for rapportering; Mediene befant seg i en unntakstilstand og måtte legge upartiskhet til side. Nå gjaldt det å gå på barrikadene. En sindig fyr som Per Edgar Kokkvold, den gang leder av Kringkastingsrådet, sa det samme: Det er situasjoner hvor reglene ment for fredelig kappestrid ikke gjelder.

De erklærte Trump krig i pressefrihetens navn.

Det de gjorde i et statseid sosialdemokratisk land som Norge, var å stikke av med mediene og smi dem om til våpen. Siden har vi levd i krigen.

Det var ikke Trump som erklærte den. Det var hans fiender. De sa med rene ord: Her gjelder det ikke demokratiske regler. Det er en nådeløs krig. Vi har makten – og skal bruke den.

Men amerikanerne har vært der før. De husker kampen mot den engelske kronen.

Jødene husker også kampen mot britene og mange andre lenger tilbake i historien. Jødene har høstet en erfaring som gjør at de aldri mer kommer til å la andre bestemme deres skjebne. For dem har «Aldri mer!» en helt konkret betydning. Aldri skal fremmede bestemme våre barns fremtid.

Derfor gjør det ikke inntrykk på Israel at NTB skriver ordet «okkupasjon» i annenhver setning. Men det gjør noe med hodene til NTB-journalistene. De hensetter seg selv i en transe og tror at ordene har virkning. Nils-Inge Kruhaug står i en særstilling og har ført en krig mot Israel de siste tretti år. Kundene som har trykket stoffet, er medløpere.

Det er den systematiske demoniseringen av Israel over år som i sum skaper en holdning til Israel som gjør et nytt Holocaust mulig.

Woke-ideologien som herjer USA, er antisemittisk. Biden-regimet er angrepet. Det er krefter der som er anti-israelske og anti-kristelige. Derfor er det et alarmerende tegn at hverken Biden-regimet eller Vesten generelt ikke forsvarer og hjelper demonstrantene i Iran.

Dette er en av de store udekkede hendelsene i vår tid: Yngre generasjoner vil kaste preste-åket av seg. De har tatt et ugjenkallelig valg: Vi går ikke tilbake!

Men det er ingen trøstende, støttende ord fra Det hvite hus eller State Department. Demonstrantene er et forstyrrende element. Washington har ennå ikke gitt opp håpet om en ny atomavtale.

Den som Obama signerte uten at den var ratifisert i Senatet. Israel var sterkt imot.

En anstøtssten

Det internasjonale samfunn føler at det har en slags moralsk rett over Israel. Denne retten vil man bruke til å tukte Israel nå når landet har fått den mest høyreorienterte regjering i sin historie.

Legg merke til ordbruken: Venstresiden bestemmer hvem som er ytterliggående. Venstresiden føler at den har en moralsk plikt til å gripe inn overfor en regjering med Itamar Ben-Gvir og Slotrich. State Departement advarte Bibi, og flere kongressrepresentanter truet med konsekvenser.

Selv jøder er med på å true Israel. Den nye høyre-venstre-aksen er borte, men det har oppstått en ny, og den er utelukkende moralsk. Den defineres av et establishment som sitter med alle svarene.

Som borgermester i Wien og grunnlegger av den Kristeligsosiale union, Karl Lueger, sa i 1897; – Jeg bestemmer hvem som er jøde.

– Vi bestemmer hvem som er høyreekstrem, sier det nye moralske aristokratiet, og det er et visst slektskap mellom de nye og de gamle antisemittene. Lueger var instruktiv for Hitlers politiske dannelse.

Den nye antisemittismen ovenfra er allerede bestemmende for angrep på jødiske og kristne mål.

Kirker brennes i dagens Vesten, og det får knapt nok omtale.

Tirsdag brant en 117 år gammel kirke ned i Portland. Dagen etter pågrep politiet Cameron David Storer, 25, som insisterer på å bli kalt Nicolette. Utrolig nok bøyer påtalemakten seg for hans splittede personlighet og omtaler ham i flertall som «they».

 

Storer hørte stemmer som sa at hvis ikke han ødela kirken, så kom kirken til å ødelegge ham. Men er ikke dette hva Nancy Pelosi og Demokratene har sagt om abortmotstanderne i lang tid?

The following day, Storer was taken into custody and confessed to intentionally lighting the church on fire.

“Storer stated that they heard voices in their head saying they would ‘mutilate’ Storer if they did not burn the church down and that they had planned it up to one day in advance,” according to prosecutors.

Demokratene og regimemedier har systematisk unnlatt å kritisere aktivistene som bruker vold og trakassering. Dette er historisk viktig. Norske portvoktere var tidlig ute og anklaget høyresiden for tankegods som førte til handlinger. Fjordman måtte gå i eksil. Ved tiårsdagen var det fortsatt tankegodset som sto i sentrum.

Men det er aldri tankegodset de selv drar til torgs som har konsekvenser. Kirkebranner og angrep på sentere for pro-life-rådgivning omtales ikke av regimemediene. Selv ikke når en drapsmann blir tatt på dørstokken til Brett Kavanaugh, reagerer Demokratene.

De pusher og pusher.

De har gitt seg selv immunitet mot konsekvensene av egne oppfordringer og handlinger.

Det er én lov for Loke og én for Tor.

Den tradisjonelle venstresiden gjenopplivet antisemittismen etter krigen, da alle trodde den var død.

Nå har den fått en infusjon av woke som gjør den både farligere og giftigere, fordi woke er en mentalitet som deles av mange.

Hver eneste dag hamrer NTB inn budskapet med adjektivene på plass: Okkupert område.

Israels ytterliggående høyreregjering har fratatt palestinernes utenriksminister og andre ledere tillatelsen til fritt å reise inn og ut av Palestina.

Palestinas utenriksminister Riad Malki sier at han fikk beskjed om dette da han søndag returnerte fra Brasil, der han hadde deltatt i innsettelsen av president Luiz Inácio Lula da Silva.

For palestinere flest er det vanskelig å få tillatelse til å reise inn og ut av Palestina, ettersom Israel kontrollerer grenseovergangene og nekter palestinerne å ha sin egen flyplass. Palestinske ledere har imidlertid hatt unntak fra de strenge reglene.

Beslutningen om heretter å nekte palestinske ledere fri inn- og utreise, ble tatt under et regjeringsmøte i Jerusalem fredag. Der ble det vedtatt en rekke straffetiltak mot palestinerne, som svar på at de har bedt FNs øverste juridiske organ, Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ), om å granske Israels snart 56 år lange okkupasjon.

Tre ledere fra president Mahmoud Abbas’ Fatah-parti ble fratatt reisepapirene etter at de lørdag besøkte en nylig løslatt palestinsk fange i Ara, nord i Israel.

66 år gamle Karim Younis ble løslatt tidligere i uka etter å ha sonet 40 år i israelsk fengsel for å ha drept en israelsk soldat på de okkuperte Golanhøydene.

– De tre mennene utnyttet sin status og tok seg inn i Israel lørdag morgen for å besøke hjemmet til terroristen Karim Younis, heter det i en kunngjøring fra Israels nyutnevnte forsvarsminister Yoav Galant. Som følge av dette er de tre palestinske lederne nå fratatt innreisetillatelsen til Israel, heter det videre.

NTB kan ikke forestille seg å se saken fra israelsk side: «Verdenssamfunnet», les: FN, oppfordrer palestinerne til å klage Israel inn for en straffedomstol som ikke har myndighet til hverken å granske eller dømme landet.

Saken er komplisert for Washington også, siden heller ikke USA er underlagt den aktuelle straffedomstolen.

Nils-Inge Kruhaug og utenriksminister Huitfeldt har en god kommunikasjon om Israel:

Huitfeldt hardt ut mot Netanyahu-regjeringens straffetiltak mot palestinerne

Norge er sterkt kritisk til straffetiltakene Israels nye regjering innfører mot palestinerne, kaller dem uakseptable og frykter store negative konsekvenser.

Israels ytterliggående høyreregjering vedtok fredag en rekke nye straffetiltak mot palestinerne som svar på at de har bedt FNs øverste juridiske organ, Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ), om å granske okkupasjonen.

Israel kaller dette «en beslutning om å føre politisk og juridisk krig mot den israelske stat» og vil blant annet å holde tilbake 390 millioner kroner som tilhører Palestina. Pengene vil i stedet bli gitt til et fond for familiene til israelske ofre for palestinske angrep.

Norge stemte avholdende da Palestinas krav om ICJ-gransking ble vedtatt i FNs hovedforsamling, men utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer likevel sterkt på beslutningen til den israelske regjeringen.

– Norge er sterkt kritisk til den israelske regjeringens kunngjøring om straffetiltak mot de palestinske selvstyremyndighetene. Jeg vil på det sterkeste oppfordre israelske myndigheter om å respektere inngåtte avtaler og overføre midlene som tilhører palestinerne, sier hun til NTB lørdag.

Beslaglegger

Israel vil også ta beslag i avgifter de krever inn på vegne av Palestina. Beløpet vil tilsvare det palestinske myndigheter i fjor bevilget til familiene til palestinske fanger i israelske fengsler, samt til etterlatte etter drepte palestinere, heter det.

Israel hevder at den såkalte martyr-støtten oppmuntrer til voldsbruk, men palestinske myndigheter fastholder at det er snakk om ordinær sosialhjelp.

– I henhold til avtaler inngått mellom israelerne og palestinerne, har israelske myndigheter ansvar for innkreving av palestinske toll- og avgiftsinntekter på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, som deretter skal overføres palestinske myndigheter. Disse midlene utgjør en viktig inntektskilde for selvstyremyndighetene og er helt nødvendig for å drive palestinske institusjoner og tjenesteyting, påpeker Huitfeldt.

– Dersom Israel holder tilbake midlene, vil det være et uakseptabelt straffetiltak som vil svekke de palestinske institusjonene og bidra til en ytterligere forverring av den allerede svake palestinske økonomien. Dette vil igjen ha store negative konsekvenser for en sårbar befolkning som lever under okkupasjon, sier hun.

Kan ikke godtas

Den nye israelske regjeringen, der flere ytterliggående ultranasjonalister og ortodokse har fått statsrådsposter, har også besluttet å begrense bevegelsesfriheten til palestinere «som leder den politiske og juridiske kampen mot Israel».

Palestinske ledere har i motsetning til vanlige palestinere på enkelt vis kunnet ta seg inn og ut fra den okkuperte Vestbredden, men det blir det nå slutt på.

Regjeringen har tidligere varslet utvidelse av de ulovlige bosetningene på Vestbredden, stikk i strid med et krav fra FNs sikkerhetsråd om full byggestans. For palestinere i det såkalte C-området på Vestbredden innføres det derimot totalt byggeforbud. Det kan ikke godtas, mener Huitfeldt.

– Vi kan heller ikke godta innstramning i palestinske byggetillatelser i C-området på Vestbredden som Israel har varslet. Dette vil ytterligere begrense økonomisk vekst og palestinernes rett til å bruke og utvikle landområdene sine, sier hun.

Uakseptabelt

Statsminister Benjamin Netanyahus regjering, som betegnes som den mest ytterliggående i Israels historie, varsler også «tiltak» mot organisasjoner på Vestbredden som «fremmer terroraktivitet og fiendskap», inkludert grupper som «under dekke av humanitært arbeid driver politisk og juridisk kamp mot Israel».

– Dersom dette gjennomføres, er det uakseptabelt, sier Huitfeldt, som understreker at sivilsamfunnsorganisasjoner og humanitære aktører må få arbeide fritt.

– Vi vil følge opp denne saken med israelske og palestinske myndigheter, sier hun.

Det går ikke fram hvilke organisasjoner det er snakk om, men Israel terrorstemplet for et drøyt år siden seks palestinske menneskerettsorganisasjoner, blant dem flere støttet fra Norge. Dette utløste skarpe protester internasjonalt, også fra USA, der CIA slo fast at Israels påståtte beviser mot organisasjonene ikke holdt vann.

Norge sitter i glasshus. Regjeringen har investert tungt i palestinske organisasjoner med bånd til terror. I stedet for å stole på opplysningene til Israel, krever Huitfeldt å se bevisene. En stat vil aldri gi en annen tilgang til kilder og metoder som gjelder terror. Det vet Huitfeldt godt, men det passer henne å blåse seg opp.

Israel har i årevis forlangt at EU og USA stanser støtten til det palestinske selvstyret hvis det ikke innstiller støtten til etterlatte av selvmordsbombere. USA trakk noe av sin støtte. Men ikke EU og Norge. De trapper opp for å kompensere for USAs bortfall. Da Biden kom inn, var det gjenopptakelse av støtten.

Lørdag var det demonstrasjon mot den nye regjeringen. NTB innrømmer at den var venstrevridd.

I spissen for demonstrasjonen sto venstrevridde og arabiske medlemmer av den israelske nasjonalforsamlingen. De mener planene som statsminister Netanyahus regjering har lagt fram, vil svekke rettsvesenet, øke sosiale forskjeller og true grunnleggende friheter.

Demonstrantene gikk hardt ut mot justisminister Yariv Levin. Han la onsdag fram et forslag til en lenge varslet rettsreform som vil svekke Israels høyesterett og gi politikerne mer makt.

Alan Dershowitz kritiserer den nye rettsreformen, og dét er gefundenes fressen for NTB/Kruhaug.

Dershowitz er en nær venn av Israels statsminister Benjamin Netanyahu og en av USAs mest kjente advokater. Han var blant annet forsvarer for Donald Trump under riksrettssaken i 2020.

Den nye israelske regjeringens varslede reformer av rettsvesenet, som vil gi politikerne økt mulighet til å omgå og overstyre landets rettsvesen, har han svært lite til overs for.

En trussel

Reformene utgjør en trussel mot sivile rettigheter i Israel, særlig minoritetenes rettigheter, slår Dershowitz fast.

– Dersom jeg var i Israel nå, så ville jeg ha sluttet meg til protestene, sier den tidligere jussprofessoren til den israelske hærens radiostasjon, med henvisning til den store demonstrasjonen mot Netanyahu-regjeringens politikk i Tel Aviv lørdag kveld.

– Dette vil gjøre det mye vanskeligere for folk som meg, som forsøker å forsvare Israel i den internasjonale opinionens domstol, å forsvare dem på effektivt vis, sier Dershowitz.

Det kan være noe i kritikken, men israelsk høyesterett har ligget i krig med Netanyahu i årevis. Også politiledelsen har vist seg å være anti-Netanyahu. Holdningene og metodene har en sterk parallell til kampanjen mot Trump. Anklagene mot Bibi er ikke spesielt alvorlige.

Men de inngår i en kampanje der alt negativt kan brukes.

Det du ikke får høre, er argumenter som forsvarer Israel.

Victor Davis Hanson har nylig deltatt på en konservativ konferanse i Israel og var senere gjest i en israelsk podkast.

Hanson er militærhistoriker og påpeker noe som er innlysende når du først hører det: Det handler om proporsjonalitet. «Verdenssamfunnet» med Norge i spissen krever at Israels svar på terror må være proporsjonell.

De kritiserer i heftige ordelag bombing av Gaza og raid på Vestbredden.

Men hvis Israels respons skulle vært proporsjonal, ville den ikke ha virket. Motparten er flere og er villig til å ofre sine i en en-til-en-ratio. Da ville Israel begi seg inn i en utmattelseskrig.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.