Bilder: Hvis noen trodde at krigen i Øst-Ukraina har dabbet av: Dette bildet er fra en separatist-landsby og tatt 21. desember 2017. Foto: Alexander Ermotsjenko/Reuters/Scanpix

Medier og politikere som kverner videre på Trumps svakhet for Putin, bør stikke pipa i sekken. USA skal levere anti-tankvåpen til Ukraina, et vedtak som Kreml vil oppfatte som en provokasjon. Ukraina er deres bakgård.

Offensive våpen til Ukraina har vært en hodepine i Washington helt siden krigen begynte. Nå skjærer Trump igjennom og sier ukrainerne må få lov til å forsvare seg. Det er deres land.

– USAs hjelp er kun i form av forsvar. Som vi alltid har sagt, er Ukraina et uavhengig land som har rett til å forsvare seg, heter det i en uttalelse fra Trump-administrasjonen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. (ntb)

Tidligere i uken ble det kjent at USA hadde godkjent salg av lette våpen til Ukraina. Ukraina har ønsket seg antitankvåpen. Nå får de det.

The US is going to provide anti-tank weapons to Ukraine, a senior State Department official told CNN.

The State Department officially announced Friday evening that the US was going to provide Ukraine with «enhanced defensive capabilities as part of our effort to help Ukraine build its long-term defense capacity, to defend its sovereignty and territorial integrity, and to deter further aggression,» but the statement from spokeswoman Heather Nauert said it was not going to give any further details.
Kampene i Ukraina har tatt seg opp den senere tid. USA utfordrer Russland ved å si at Russland er en kilde til konstant uro i regionen.
Utenriksminister Rex Tillerson og president Porosjenko snakket sammen fredag.
The statement also said that «Tillerson emphasized that the US would further support Ukraine.»
På engelsk kalles dette en comittment. USA har nå påtatt seg å forsvare Ukraina med våpenleveranser. Det er en gamechanger.

US will provide anti-tank weapons to Ukraine, State Dept. official says

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!