Nytt

Sergej Ryabkov mener det er USA og allierte som bør passe seg.

Den russiske viseutenriksmininster Sergej Ryabkov sier USA har slått inn på en farlig vei som øker spenningen mellom de to land. Advarselen gjelder også Nederland, Storbritannia, Australia og Canada som også har anklaget Russland for hacking-angrep.

A top Russian diplomat is warning that the United States is on a «dangerous path» and «deliberately inciting tensions in relations between the nuclear powers» by accusing Russian military intelligence of waging a global hacking campaign against Western institutions.

Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov in a statement late on October 4 called on U.S. allies Britain, Australia, Canada, and the Netherlands — all of which joined Washington in making the allegations — to reconsider, saying the allegations are a pretext for imposing new sanctions on Russia.

Nederland utviste fire GRU-agenter i april, etter forsøk på å bryte inn i databanken til Organisasjonen som forebygger angrep med kjemiske våpen, OPCW. Agentene skal også ha forsøkt å hacke seg inn i filene over nedskytingene av et malayisk passasjerfly over det østlige Ukraina i 2014. Alle de 298 om bord ble drept. Russland har aldri innrømmet noen skyld.

The Netherlands said it expelled four Russian agents in April over a plot targeting both the Organization for the Prevention of Chemical Weapons (OPCW) and Dutch investigators looking into the 2014 downing of a passenger jet over Ukraine, while the U.S. Justice Department announced charges against GRU officers who it accused of targeting sports anti-doping agencies and a leading nuclear power developer.

I USA har agenter forsøkt å hacke seg inn i arkivene til anti-dop-etterforskere. Det var etter at russerne ble avslørt i forbindelse med vinter-OL i Sotsji. Avhoppere fortalte at det var et statlig program for juksinge med blodprøver. Russerne skal ha blitt forbannet over å bli tatt med buksene nede, og villet hevne seg.

“They cheated, they got caught, they were banned from the Olympics, they got mad, and they retaliated. And in retaliating, they broke the law. They’re criminals,» Scott Brady, U.S. attorney for western Pennsylvania, told reporters.

Russerne har også forsøkt seg på selskapet Westinghouse som lager teknologi til atomkraftverk. Dette vekker naturlig nok bekymring.

Fellesnevneren er hensynsløshet, sier den amerikanske forsvarsminister Jim Mattis.

U.S. Defense Secretary Jim Mattis, who was meeting with U.S. allies in Europe, said Russia must pay a price for its «worldwide pattern of reckless and irresponsible behavior.»

Den britiske forsvarsministser Gavin Wiilliamson sier dette ikke er oppførsel som er forenlig med å være en stormakt.

His call was echoed by his British counterpart, Gavin Williamson, who said: «This is not the action of a great power. These are the actions of a pariah state.»

Storbritannia har opplevd flere giftmord og andre drap. Senest forgiftningen av dobbeltagenten Skripal og datteren Julie. Operasjonen er rullet opp og agentene identifisert.

Samtidig er Russland engasjert i Syria, der regimet ved flere anledninger har brukt kjemiske våpen. Disse angrepene etterforskes av OPWC. Når både Assad og Putin bruker gift og russerne angriper etterforskningen, viser Russland en dristighet og et hovedmod som andre land ikke kan finne seg i.

Men det er ikke noe tegn til anger hos russerne. Tvert imot. De hevder at Vesten lider av spion-mani.

Ryabkov’s statement repeated a pattern of Russia denying serious allegations made by the West and attributing them to a Western plot against Moscow. He said the United States and its allies have «lost any sense of measure and normalcy.»

“The Western spy mania is gathering pace,» the Russian Foreign Ministry had said earlier, with ministry spokeswoman Maria Zakharova calling the allegations a «diabolical perfume cocktail.»

Man kan være sikker på at innsamlet kunnskap vil bli delt mellom vestlige land. Russland vil måtte betale en pris.

Russia Says U.S. Hacking Allegations ‘Inciting Tensions,’ Warns Of ‘Dangerous Path’

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!